Zastupitelé rozdělili sportovním organizacím 8,5 milionu
Zastupitelé rozdělili sportovním organizacím 8,5 milionu
foto: MěÚ Vsetín

Vsetín – Zastupitelé na prosincovém zasedání schválili rozdělení financí do sportovní oblasti pro rok 2023. V rámci Programu pro poskytování dotací v oblasti sportu bylo rozděleno mezi 28 žadatelů téměř 8,5 milionu korun. Zároveň zastupitelé vyhlásili druhé kolo zmíněného dotačního programu, ve kterém je pro sportovní kluby vyčleněno 9 milionů korun. Souhrnně tak do sportovní oblasti ve Vsetíně poputuje v letošním roce rekordní částka 17,5 milionu korun.

„V tomto programu bylo možné žádat o dotace na pravidelnou celoroční činnost v oblasti sportu, tělovýchovy a volného času zaměřeného na sportovní aktivity. Odbor školství a kultury radnice následně připravil návrh na rozdělení podpory, který byl v průběhu prosince představen zástupcům z řad žadatelů a následně schválen zastupitelstvem,“ vysvětlil místostarosta pro školství a sport Pavel Bartoň (ANO 2011) a dodal: „O dotaci požádalo celkem 28 sportovních klubů a všichni zájemci byli podpořeni. Vzhledem k tomu, že finance v dotačním programu nebyly vyčerpány, rozhodli jsme se vyhlásit druhé kolo s alokovanou částkou 9 milionů korun.“

Druhé kolo dotačního programu má stejné podmínky jako první. Žádosti bude možné odevzdat od 23. do 27. ledna na podatelnu městského úřadu. Podrobnosti i žádost ke stažení najdou zájemci na webu www.mestovsetin.cz v sekci Hospodaření/Dotace/Sportovní činnost.

A jaké příspěvky od města oddíly na základě rozhodnutí v prvním kole obdrží?

Tělovýchovná jednota MEZ Vsetín dostane 720 tisíc Kč, TJ Sokol Vsetín 660 tisíc Kč, FC Vsetín 2,66 mil. Kč, Florbal Vsetín 330 tisíc Kč, Sportovní klub policie Vsetín 320 tisíc Kč, TJ Zbrojovka Vsetín 1,4 mil. Kč, VK AUSTIN Vsetín 330 tisíc Kč, Sbor dobrovolných hasičů Rokytnice 21 tisíc Kč, atletický klub Elim Vsetín 55 tisíc Kč, Fighters centrum Spartakus Vsetín 70 tisíc Kč, Hokejbalový klub Vsetín 50 tisíc Kč, Plavecký klub Vsetín 700 tisíc Kč, Šachový klub Vsetín 70 tisíc Kč, Oddíl kulturistiky a fitness Vsetín 15 tisíc Kč, Volejbalový klub MEZ Vsetín 70 tisíc Kč, Sportovní klub EDIE team Vsetín 20 tisíc Kč, Nohejbal klub Vsetín 40 tisíc Kč, SKI KLUB MEZ VSETÍN 170 tisíc Kč, Klub biatlonu Vsetín-Bobrky 30 tisíc Kč, JUDO Valašsko 22 tisíc Kč, Klub biatlonu WOCO Vsetín 30 tisíc Kč, Valašský kuželkářský klub Vsetín 130 tisíc Kč, SK Badminton Vsetín 12 tisíc Kč, TJ Slovan Vsetín 190 tisíc Kč, Asociace TOM ČR 66 tisíc Kč, KČT Vsetín 55 tisíc Kč, Junák – český skaut, středisko Vsetín 205 tisíc Kč a Jokers 12 tisíc Kč.

Mgr. Jana Raszková, tisková mluvčí MěÚ Vsetín