Kraj podpoří sportovní mládežnické akademie více než 3 miliony korun
Kraj podpoří sportovní mládežnické akademie více než 3 miliony korun
Ilustrační foto

Zlínský kraj – Částku 3,4 milionu korun má pro příští rok Zlínský kraj vyčleněnu na podporu Krajských sportovních mládežnických akademií. O programovou dotaci si budou moci zažádat mládežnické akademie zaměřené na tenis, atletiku, orientační běh a házenou.

„Ve spolupráci se sportovními kluby a organizacemi postupně budujeme v našem kraji krajské akademie, v nichž chceme soustřeďovat talentované sportovce, podporovat je v jejich rozvoji a poskytnout jim k tomu nadstandardní podmínky. V kraji už teď fungují dvě fotbalové a jedna hokejová klubová akademie, dále pak krajské tenisová a atletická, nově s účinností od příštího roku vznikly krajská chlapecká akademie v Zubří i dívčí házenkářská akademie ve Zlíně spolu s akademií v orientačním běhu, která zastřeší celý kraj. Naším společným cílem je zvýšit úroveň sportovní činnosti dětí ve Zlínském kraji. Mám radost, že se nám to ve spolupráci s kluby a lidmi, kteří pracují s dětmi, daří,“ uvedl radní Zlínského kraje pro oblast mládeže a sportu Jiří Jaroš.

V rámci sportovních akademií bude podporována přímá a systematická práce s dětmi a mládeží věku od 8 do 22 let. Už v letošním roce podpořil Zlínský kraj individuální dotací atletickou a tenisovou akademii celkovou částkou 2 miliony korun.

Celkem má na činnost a rozvoj mládežnického sportu v roce 2023 kraj vyčleněno 41,3 milionu korun, což je téměř dvakrát více než v letošním roce.

Bc. Jan Vandík, Krajský úřad Zlínského kraje