Vsetín uzavře sezonu na Cyklostezce Bečva
Vsetín uzavře sezonu na Cyklostezce Bečva
foto: MěÚ Vsetín

Vsetín – Tradiční formální uzavření sezony na Cyklostezce Bečva se uskuteční v sobotu 8. října. Bude mít obvyklou formu v podobě skupinové vyjížďky se souběžným startem ze Vsetína a Velkých Karlovic a cílem na Halenkově, kde bude připraven bohatý program.

„Skupiny cyklistů vyrazí do Halenkova z Velkých Karlovic a Vsetína v 10.15 hodin. Na Vsetíně budeme startovat od splavu na Ohradě, kde se připojí i cyklisté z Valašského Meziříčí, kteří ze svého města vyrazí v 9 hodin. Společně bychom měli dojet do Halenkova zhruba v 11 hodin,“ přiblížil vsetínský místostarosta Pavel Bartoň (ANO 2011).

Ve sportovně-zábavním areálu u halenkovského fotbalového hřiště bude pro všechny připraven program, jehož součástí je ve 12.30 hodin losování tomboly. Losovat se budou registrační kartičky, jež účastníci obdrží na startu spolu s upomínkovým předmětem a poukazem na drobné občerstvení. „V rámci programu předvede Český červený kříž ukázky poskytování první pomoci, středisko volného času a plavecká škola Alcedo chystá aktivity pro ty nejmenší a tým Hopsej.cz pobaví show se skákacími a balančními dopravními prostředky. Jízdu zručnosti zorganizuje Policie ČR, dráhu pro cyklisty připraví BESIP a značení kol syntetickou DNA bude provádět městská policie. Lákadlem zejména pro děti pak jistě bude skákací hrad a malování na obličej,“ vyjmenoval místostarosta Bartoň s tím, že v případě nepřízně počasí se akce nekoná.

Michal Horský