Hejtman se na krajském úřadě setkal s úspěšnými fotbalisty
Hejtman se na krajském úřadě setkal s úspěšnými fotbalisty
foto: Jiří Balát

Zlínský kraj – Fotbalisty výběru Zlínského krajského fotbalového svazu, kteří se letos v červenci stali vítězi národní kvalifikace Poháru regionu UEFA a zajistili si tak postup do evropské kvalifikace této soutěže, přijal v pondělí 3. října na krajském úřadě hejtman Radim Holiš společně se svým náměstkem Davidem Vychytilem.

„Poděkoval jsem našim fotbalistům za skvělou reprezentaci Zlínského kraje a popřál jim hodně zdaru v evropské kvalifikaci, která se uskuteční již příští týden v Severním Irsku. Věřím, že kluci vítězstvím v domácí kvalifikaci ještě neřekli své poslední slovo a že se ze všech sil poperou o postup na závěrečný turnaj,“ řekl hejtman Radim Holiš.

Fotbalisté výběru Zlínského krajského fotbalového svazu se letos 27. července na stadionu v Humpolci utkali ve finále domácí kvalifikace s výběrem Středočeského krajského fotbalového svazu. V normální hrací době zápas skončil bezbrankovou remízou. O vítězi tak musel rozhodnout penaltový rozstřel, který zlínský tým vyhrál v poměru 5:4. Díky tomu mohl slavit postup do evropské kvalifikace Poháru regionů UEFA.

Ta proběhne v Severním Irsku od 10. do 16. října 2022. Vedle zástupců domácí země a České republiky se zde představí i týmy z Walesu a Švédska. Vítěz kvalifikační skupiny pak postoupí na finálový turnaj, jenž se uskuteční v druhé polovině června příštího roku.

Pohár regionů UEFA (UEFA Regions' Cup) je mezinárodní fotbalová soutěž, která se koná každý lichý rok od roku 1999 a navazuje na mistrovství Evropy amatérů ve fotbale, konané v letech 1967 až 1978. Turnaje se účastní hráči nižších soutěží, kteří nemají profesionální smlouvu a jsou ve věku 19 až 40 let. Každou zemi reprezentuje výběr jednoho regionu, jenž vyhrál domácí kvalifikaci.

Bc. Jan Vandík, Krajský úřad Zlínského kraje