Hokejoví „fanoušci“ Zlína: „Smrt Vsetínu. Budeme vás věšet, burani z vesnice“
Hokejoví „fanoušci“ Zlína: „Smrt Vsetínu. Budeme vás věšet, burani z vesnice“
foto: Facebook

Zlín, Vsetín – Sport je pěkná věc, ale občas mu to kazí fanoušci. Týká se to především „skalních fandů“ ve fotbalu a hokeji, kteří se chodí na zápasy spíše vyřádit a poprat než normálně fandit.

Jak to nemá v hledišti vypadat předvedli naposled „fanoušci“ hokejového Zlína při zápase se Vsetínem. Utkání se hrálo v sobotu 24. září před vyprodanými ochozy (7 tisíc diváků) Zimního stadionu Luďka Čajky. Hostující Vsetín zvítězil 2:0 a vede prvoligovou tabulku. Zlínští Berani jdou naproti tomu od porážky k porážce a spolu se Šumperkem jsou v tabulce poslední se šesti body. Frustrace Zlína, který pošilhává po extralize, se zřejmě přenesla i na fanoušky.

Fanoušci zlínského klubu během zápasu rozvinuli obrovský transparent s lebkou a nápisem „Smrt Vsetínu. Budeme vás věšet, burani z vesnice“. Současně vztyčili i dřevěnou maketu šibenice s oběšeným panákem, který měl na hrudi vsetínské hokejové logo. Šibenici s oběšencem na konci zápasu ještě navíc zapálili.

Policie několik výtržníků zadržela už během zápasu a zjišťuje autory výhrůžek a šibenice. „Policisté vyhodnocují kamerové záznamy a zjišťují, zda nedošlo ještě k dalšímu porušování zákona,“ řekl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Zlínský klub až do odvolání zakázal fanouškovská chorea. „Vždycky, když se stane nějaká taková věc, tak je to řetězec nějakých chyb,“ uvedl jednatel PSG Berani Zlín Tomáš Valášek.

Na základě rozhodnutí disciplinární komise českého svazu (ČSLH) zaplatí zlínský klub za nesportovní chování části diváků v duelu 4. kola se Vsetínem pokutu 60 tisíc korun. V následujících šesti zápasech první ligy musí rovněž uzavřít sektor na stání vymezený domácím fanouškům.

ev