Vedení Beranů dochází s hráči trpělivost. Když v následujících zápasech nesplní výkonnostní cíl, sáhne jim na peníze
Vedení Beranů dochází s hráči trpělivost. Když v následujících zápasech nesplní výkonnostní cíl, sáhne jim na peníze
Generální manažer Beranů Zlín Jiří Marušák. foto: PSG Berani Zlín

Zlínský kraj – Očekával se brzký návrat do hokejové extraligy. Ze sedmi odehraných zápasů ale mají zlínští Berani na svém kontě pět proher a s pouhými šesti body jim v tabulce Chance ligy patří nelichotivé předposlední místo. Na špatné výkony týmu teď zareagovalo vedení klubu.
Velice nevydařený vstup Beranů do první sezony Chance ligy už vyvolal reakci klubového vedení. Ten týmu stanovil výkonnostní cíl v podobě počtu získaných bodů z následujících pěti zápasů s tím, že v případě jeho nesplnění budou hráčům výrazně kráceny mzdy. Ty byly doposud vypláceny v plné výši a přesně ve výplatním termínu.

„Vstup do sezony je hrozný, nemá smysl se skrývat za alibistická slova, vidíme to všichni. Hráči nepracují, jak mají, a tím pádem nefungují jako tým. Proto jsme sáhli k tomuto kroku. Zároveň jsme hráčům zdůraznili, že nikdo jiný za ně tuto práci neudělá a pokud budeme realizovat nějaké hráčské příchody, pak ruku v ruce s nimi budou následovat odchody, bez ohledu na jména. Čas na adaptaci na novou ligu a nový tým pro všechny skončil,“ uvedl generální manažer Jiří Marušák.

Klubové vedení současně vyjádřilo důvěru trenérskému štábu pod vedením Rostislava Vlacha a Juraje Juríka.

Kateřina Nosková