Vedení Vsetína ocenilo mladé biatlonistky
Vedení Vsetína ocenilo mladé biatlonistky
foto: MěÚ Vsetín

Vsetín – Členové vedení města v čele se starostou Jiřím Čunkem (KDU-ČSL) v pondělí 6. března poděkovali za skvělou reprezentaci města mladým biatlonistkám Tereze Riedlové a Anně Švagerové z KB Bobrky. Ty zazářily v týmu Zlínského kraje na jubilejní dvacáté Olympiádě dětí a mládeže, která se konala letos v lednu v Královéhradeckém kraji.

Mladé sportovkyně na setkání s vedením města doprovodili rodiče a také trenér Ján Gabko, který přinesl ukázat něco málo z výbavy z výbavy biatlonistů – vzduchovku, malorážku a speciální kolečkové lyže, na kterých sportovci trénují a soutěží během letní sezony.

„Velmi mě úspěchy našich mladých a nadějných sportovkyň těší. Děkuji jim za skvělou reprezentaci města. Na jejich úspěších nesou velký podíl také jejich rodiče a trenéři, kterým bych chtěl také poděkovat. Zejména za trpělivost a oddanost dětem a biatlonovému sportu,“ uvedl starosta Jiří Čunek.

Tereza Rielová získala na Olympiádě dětí a mládeže hned dvě medaile. Byla členkou bronzového týmu Zlínského kraje ve štafetě na 3x 2 km volně, zlatou medaili pak vybojovala v závodě s hromadným startem na 5 km volně. Stala se tak vůbec nejúspěšnější členkou výpravy Zlínského kraje. V běžecké stopě se úspěšně prezentovala také Anna Švagerová. Závod na 3 km klasicky dokončila jako čtrnáctá a závod na 3 km volně jako jedenáctá.

Olympiáda dětí a mládeže je republiková soutěž krajských výprav, která se koná každoročně od roku 2003 a je určena mladým sportovcům ve věku od dvanácti do šestnácti let, tedy v kategoriích mladších a starších žáků a žákyň. Zlínský kraj letos vypravil na zimní hry výpravu čítající 106 členů, z toho 76 sportovců. Naše město bylo zastoupeno v celkem šesti sportovních disciplínách.

Mgr. Jana Raszková, tisková mluvčí MěÚ Vsetín