ValMez připravuje rekonstrukci sportovně-kulturního areálu v Juřince
ValMez připravuje rekonstrukci sportovně-kulturního areálu v Juřince
foto: MěÚ Valašské Meziříčí

Val. Meziříčí – Zástupci osadního výboru a vedení města Valašské Meziříčí diskutovali s občany místní části Juřinka. Na programu pravidelné veřejné schůze bylo mimo jiné představení budoucích investičních záměrů, ale také seznámí s rozsahem plánované rychlostní zkoušky, která se zde na začátku dubna pojede v rámci KOWAX Valašské rally ValMez.

Valašské Meziříčí má celkem šest místních částí, jejichž rozvoji se věnuje také ve spolupráci s tamními obyvateli. „Jsme rádi, že zde máme aktivní osadní výbory, spolky a také občany. Juřinka je toho krásným příkladem. Veřejných schůzí se zde pravidelně účastní desítky lidí, kterým není dění ve městě a této místní části lhostejné. Bavili jsme se například o chystaném chodníku podél krajské silnice či možnosti úpravy jízdních řádů MHD,“ uvedl místostarosta Petr Nachtmann.

Velkým tématem je i připravovaná rekonstrukce místního sportovně-kulturního areálu. „V loňském roce se nám na tento projekt podařilo získat stavební povolení a aktuálně hledáme vhodné dotační tituly. Bavíme se totiž o projekční ceně bezmála 60 milionů korun. Juřinka si však modernizaci areálu u fotbalového hřiště určitě zaslouží,“ vysvětlila místostarostka Yvona Wojaczková.

Letos je pak v plánu například restaurování Božích muk či příprava projektové dokumentace na revitalizaci točny autobusů ve středu obce. „Naším cílem je vytvořit zde důstojný prostor s posezením a zelení, který bude sloužit také k pořádání kulturních a dalších akcí,“ nastínil plány předseda osadního výboru a valašskomeziříčský radní Tibor Mičunek.

Přítomní se také seznámili s rozsahem a dočasnými omezeními spojenými s rychlostní zkouškou Juřinka, která se zde v rámci letošní „Valašsky“ pojede v neděli 2. dubna. „Valašská rally ValMez k Juřince a našemu městu patří. Její organizátoři v čele s Jaromírem Tomaštíkem navíc aktivně reagují na naše podněty a případné výtky. I díky tomu naši občané téměř jednomyslně podpořili další pořádní rychlostních zkoušek v Juřince, což mne osobně těší,“ uzavřel Tibor Mičunek.

Bc. Jakub Mikuš, tiskový mluvčí MěÚ Valašské Meziříčí