Totální blackout. Berani schytali příděl 1:7 a šance na návrat do extraligy je mizivá
Totální blackout. Berani schytali příděl 1:7 a šance na návrat do extraligy je mizivá
Hokejisté Zlína (ve žlutých dresech) ve třetím utkání baráže o extraligu podlehli Kladnu ostudně 1:7. foto: PSG Berani Zlín, David Peška

Zlín – Sen o návratu do extraligy se rozpadá. Hokejisté Zlína schytali ve třetím zápase baráže debakl 1:7 s Kladnem a v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy prohrávají už 0:3. V pátek, kdy je od 17:30 na Zimním stadionu Luďka Čajky na programu čtvrtý duel, mohou mít po sezoně.
„Zkusíme udělat nemožné, je to nepříjemné zvláště doma, před vlastními fanoušky. Ti byli dnes nejlepším hráčem Zlína,“ prohlásil zlínský trenér Miloš Říha mladší.

O čtvrtečním jasném vítězství rozhodli Rytíři čtyřmi góly v první třetině. Dvakrát se trefil Tomáš Plekanec.

„První třetina byla z naší strany strašná, šílená, k tomu nemám co říct. Začalo to chybou v desáté vteřině, nahlodal nás gól v naší přesilovce a už to jelo. Soupeř nám sice nabídl čtyřikrát přečíslení dva na jednoho, ale ani jedno jsme nezakončili. Kdyby to padlo na 1:2, posunula by se naše psychika, takhle nás to sráželo. Hráči dostávali jeden šok za druhým, byl to totální blackout. Snažili jsme se s tím něco udělat, ale nešlo to, soupeř se v některých fázích choval jako při exhibici,“ nechápal Říha.

Demolici Beranů načal ve 4. minutě Plekanec, který ve vlastním oslabení ujel domácím zadákům a po sólu nedal Hufovi šanci. Druhý gól přidal v přesilové hře Filip. Středočeši dál dominovali, navyšovali své vedení. Během 48 sekund přidali Kladenští další dvě snadné branky, prosadili se Pytlík s Indrákem. Hosté vyhráli úvodní část na branky 4:0 a na střely 21:1!

Domácí se neprobrali ani po přestávce. Hned v úvodu druhé třetiny zvyšoval na 5:0 Ticháček a nešťastný gólman Huf zamířil na střídačku.

Za stavu 5:0 ze zápasu odstoupil útočník Jágr, Rytíři i bez hrajícího majitele kralovali. Šestý gól favorita přidal v další početní výhodě Zikmund a kladenský triumf završil Plekanec.

Čestný úspěch Zlín zaznamenal Kratochvíl, který zůstává jediným střelcem Beranů v baráži.

Moravané tak po deseti předchozích domácích výhrách v play-off v tomto ročníku poprvé před vlastním publikem neuspěli a v pátek se budou snažit odvrátit mečbol Kladna.

PSG Berani Zlín – Rytíři Kladno 1:7 (0:4, 0:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 55. Kratochvíl (P. Mrázek, Z. Sedlák) – 4. Plekanec (Kubík), 7. Filip (Slováček, Veber), 18. Pytlík (Klepiš, Zikmund), 19. Indrák (Kubík, Plekanec), 22. Ticháček (Filip, M. Procházka), 32. Zikmund (Ticháček, Klepiš), 40. Plekanec. Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Lederer, Axman. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:2. Oslabení: 0:1. Diváci: 7000 (vyprodáno). Stav série: 0:3.

Zlín: Huf (22. Kořének) – Gazda, Husa, M. Zbořil, M. Novotný, Riedl, Suhrada, Burian – Köhler, Sadovikov, Kubiš – Z. Sedlák, D. Kindl, Kratochvíl – P. Mrázek, P. Sedláček, M. Lang – T. Pospíšil, Hejcman, Heš. Trenér: M. Říha.

Kladno: Brízgala – Babka, Cibulskis, Veber, Slováček, Sotnieks, Ticháček – Jágr, Plekanec, Kubík – Indrák, Klepiš, M. Procházka – Zikmund, Filip, Michnáč – M. Beran, Pytlík, O. Bláha – Brodecki. Trenér: Vejvoda.

Michal Konečný