Berani podlehli Kladnu i ve čtvrtém barážovém zápase a zůstávají dál v Chance lize
Berani podlehli Kladnu i ve čtvrtém barážovém zápase a zůstávají dál v Chance lize
Ruský brankář Žukov pomohl hokejistům Vsetína k výhře nad Zlínem. foto: Berani Zlín

Zlínský kraj – První pokus o návrat do nejvyšší soutěže nevyšel. Hokejisté Zlína dál zůstávají v Chance lize. V baráži podlehli Kladnu ve všech čtyřech duelech, páteční souboj skončil na Zimním stadionu Luďka Čajky 0:1.
Jediný gól zápasu, který sledovalo 7000 diváků, vstřelil v úvodu druhé třetiny útočník Miroslav Indrák. Hostující brankář Adam Brízgala stejně jako v úvodní vzájemné bitvě udržel čisté konto, v celé baráži inkasoval pouhé dva góly.

Berani začali proti Kladnu daleko odvážněji a lépe než ve čtvrtek, žádnou příležitost ale nevyužili. Brízgala vychytal Kindla i Zbořila, na druhé straně tvrdě pálil Klepiš. Tuhý boj jinak mnoho šancí nepřinesl. Klíčová chvíle přišla na začátku prostřední části, kdy se prosadil dorážející Indrák.

Vzápětí mohl Rytíře definitivně uklidnit Cibulskis, ale od modré čáry pálil v přesilovce do tyče.

Další šance hostů měl Plekanec, ale gólman Huf pokaždé skvěle zasáhl.

Zlín se snažil, dál se rval o vyrovnání i prodloužení sezony. Ani závěrečná přesilovka ale vytoužený gól nepřinesla, Berani zakončili sezonu těsnou porážkou 0:1. Hokejisté Kladna se díky hubené výhře udrželi v extralize.

PSG Berani Zlín – Rytíři Kladno 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branka a nahrávky: 22. Indrák (Ticháček, Klepiš). Rozhodčí: Hejduk, Šindel – Hynek, Šimánek. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 7000 (vyprodáno). Konečný stav série: 0:4.

Zlín: Huf – Gazda, Husa, M. Zbořil, M. Novotný, Riedl, Suhrada, Talafa – Z. Sedlák, D. Kindl, Kratochvíl – P. Mrázek, P. Sedláček, M. Lang – T. Pospíšil, Hejcman, Heš – Köhler, Sadovikov, Frömel. Trenér: M. Říha.

Kladno: Brízgala – Babka, Cibulskis, Veber, Slováček, Sotnieks, Ticháček – Jágr, Plekanec, Kubík – Indrák, Klepiš, M. Procházka – Zikmund, Filip, Michnáč – M. Beran, Pytlík, O. Bláha. Trenér: O. Vejvoda.

Michal Konečný