Stantien se Srdínkem končí. Hokejisty Vsetína dočasně povedou Weintritt s Kucharzykem
Stantien se Srdínkem končí. Hokejisty Vsetína dočasně povedou Weintritt s Kucharzykem
Hokejisty Vsetína dočasně povedou Jiří Weintritt a Radim Kucharczyk. foto: VHK ROBE Vsetín

Vsetín – Špatná venkovní bilance, k tomu přibývající porážky, pád tabulkou. Vedení hokejového Vsetína se rozhodlo rázně vyřešit herní i výsledkovou krizi, po sobotní porážce v Šumperku na lavičce celku z Valašska končí zkušení trenéři Roman Stantien a Jan Srdínko. Mužstvo nově povedou Jiří Weintritt a Radim Kucharczyk.
„Jedná se o dočasné řešení. Chtěli jsme dát mužstvu impuls, je před námi pět zápasů v rychlém sledu. Zároveň hledáme trenéra pro A-tým s dlouhodobější perspektivou,“ uvedl na klubovém webu jednatel VHK ROBE Vsetín Petr Neumann. Weintritt s Kucharczykem vedli tým už na nedělním tréninku.

Vsetínští hokejisté vyhráli prvních pět zápasů na startu sezony, z následných osmi však získali pouze tři body. Momentálně jim v tabulce Chance ligy náleží desáté místo.

Jiří Weintritt působil jako trenér u prvního týmu Vsetína již v minulosti, momentálně zastává pozici šéftrenéra mládeže a vede družstvo dorostenců. Radim Kucharczyk ještě v minulé sezoně aktivně za první mužstvo Vsetína nastupoval, následně ukončil hráčskou kariéru a přesunul se k mládeži.

V pondělí proti Porubě se poprvé postaví na střídačku VHK v nové roli. Premiéra nového trenérského dua začíná na Lapači v 17:30.

Michal Konečný