Panteři při florbalové benefici pro ukrajinské uprchlíky vybrali 39 tisíc korun
Panteři při florbalové benefici pro ukrajinské uprchlíky vybrali 39 tisíc korun
Otrokovičtí florbalisté při florbalové benefici pro ukrajinské uprchlíky vybrali 39 tisíc korun. foto: Panthers Otrokovice

Zlínský kraj – Téměř čtyřicet tisíc korun vyneslo benefiční utkání florbalových Panterů na podporu pro ukrajinské uprchlíky. Současný superligový tým se na konci března v charitativním zápase střetl s výběrem klubových legend doplněným o bývalé hráče Pešata s Gálem.
Parádní duel, který skončil v základní hrací době podle očekávání nerozhodně 10:10, musely rozhodnout až dovednostní disciplíny, ve kterých byly o gól šťastnější legendy v čele s florbalovými klany Nagyů, Ťopků, Krkošků nebo Večeřů.

„Bylo to spontánní rozhodnutí. Chtěli jsme pomoct alespoň takhle maminkám s dětmi, které utekly před ruskou okupací Ukrajiny,“ uvedl člen vedení klubu a organizátor charitativního zápasu Tomáš Ťopek.

Podstatnější než samotný výsledek ale byla částka, kterou tři stovky diváků v hale na Štěrkovišti a účastníci zápasu mezi sebou vybrali prostřednictvím vstupného, nákupu ve fanshopu a dalších dobrovolných příspěvků.

Sumu ve výši 38 780 korun pak klub předal sedmi ukrajinským rodinám, které musely nedobrovolně opustit své domovy a dočasný azyl našly v Domě dětí a mládeže Sluníčko na Štěrkovišti.

Michal Konečný, zlin.cz