Hradišťané měli zlato na dosah, nakonec o něj přišli v samostatných nájezdech
Hradišťané měli zlato na dosah, nakonec o něj přišli v samostatných nájezdech
Mladí hokejisté Uherského Hradiště skončili na domácím turnaji po prohraných nájezdech druzí. foto: Vít Brázdil

Zlínský kraj – Nejdramatičtější možné vyvrcholení měl mezinárodní hokejový turnaj mladších žáků v Uherském Hradišti. Finálový souboj mezi domácími hokejisty a Frýdkem-Místkem dospěl až do samostatných nájezdů, ve kterých se nakonec paní Štěstěna přiklonila na stranu hostů ze severu Moravy.
I ze stříbrných medailí ale mohli mít svěřenci trenérské dvojice Bohuslav Weintritt, Richard Šebestů zaslouženou radost.

„Kluci si zaslouží velkou pochvalu. Odehráli výborný turnaj, když vlastně ani v jednom z pěti zápasů neprohráli. Přiznám se ale, že mě ta finálová porážka hlavně za ně hodně mrzí, protože pohár za první místo měli na dosah a rozhodně by si ho zasloužili,“ poznamenal kouč Bohuslav Weintritt.

Hradišťané ve finálové bitvě totiž vedli 2:0 a ještě v poslední minutě 3:2. Soupeř ale 47 sekund před závěrečnou sirénou dokázal vyrovnat. A pak přišla smůla v nájezdech…

Do té doby domácí hokejisté procházeli turnajem bez zaváhání. V úvodních dvou utkáních ve skupině si přesvědčivě poradili s Partizánským a Jaroměří a triumf ve skupině ztvrdili těsnou výhrou nad Českým Krumlovem.

V semifinále je tak čekal druhý celek skupiny B Veselí nad Lužnicí. Dramatická bitva skončila výsledkem 6:5 pro domácí, kteří tak měli před závěrečným utkáním turnaje jisté stříbrné medaile. A ty už jim, bohužel, zůstaly.

Výsledky:

HC Uh. Hradiště – základní skupina: – Partizánské 15:5, – Jaroměř 13:3, – Český Krumlov 4:3. Semifinále: – Veselí nad Lužnicí 6:5, Finále: – Frýdek-Místek 3:4 po s. n.

Konečné pořadí: 1. Frýdek-Místek, 2. Uherské Hradiště, 3. Veselí nad Lužnicí, 4. Český Krumlov, 5. Jaroměř, 6. Česká Lípa. 7. Piešťany, 8. Partizánské.

HC Uherské Hradiště: Kokoruďa, Brázdil, Vodárek – Číhal, M. Sladký, Dolanský, Dvořák, Janiga, Pelikán, Uherek – Tureček, Korvas, Horký – Hruška, Vaněk, Malaska – Nejezchleba, Hrouzek, Mach. Trenéři: Weintritt, Šebestů.

Michal Konečný, zlin.cz