Nominujte své favority na sportovce roku
Nominujte své favority na sportovce roku
Ilustrační foto

Rožnov – Již popatnácté bude město Rožnov pod Radhoštěm udělovat ocenění Sportovec roku. Cena je určena nejlepším sportovcům, kolektivům, trenérům a hendikepovaným sportovcům uplynulého roku 2022. I letos bude udělena také Cena starosty města, která je určena zasloužilému sportovci, trenérovi nebo funkcionáři, který se významně zasloužil o rozvoj sportu a tělovýchovy ve městě. Město nyní přijímá nominace, do konce února 2023 má sportovní i laická veřejnost možnost navrhnout toho nejlepšího sportovce.

Sportovní oddíly, rodiče sportovců, občané města a další mohou zasílat na Odbor školství a kultury Městského úřadu Rožnov pod Radhoštěm návrhy na ocenění v jednotlivých kategoriích. Vyhlášeny jsou kategorie INDIVIDUÁLNÍ OCENĚNÍ, KOLEKTIVY, HENDIKEPOVANÍ SPORTOVCI, TRENÉŘI a FAIR PLAY. „Stejně jako u předchozích ročníků bude udělena i Cena starosty města, která je určena zasloužilému sportovci, trenérovi nebo funkcionáři, který se významně zasloužil o rozvoj sportu a tělovýchovy v Rožnově pod Radhoštěm,“ uvedla Martina Novosádová z Oddělení školství a sportu MěÚ Rožnov. Návrhy je nutné zaslat písemně na adresu: Městský úřad, Odbor školství a kultury, Masarykovo náměstí 128, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm nebo osobně doručit na odbor školství a kultury, a to nejpozději do 28. února 2023.

„Sport je bezesporu odvětví plné dřiny, vytrvalosti a rozhodně sebekázně. Je to o dlouhodobé práci a lásce ke konkrétní disciplíně, ne pouze k výsledku. Sportovci si rozhodně zaslouží nejen poděkování, ale také ocenění za jejich tvrdou práci a za reprezentaci, ať už třeba v republice nebo ve světě. Proto vyzývám všechny, pokud máte v okolí nějakého takového sportovce, neváhejte a nominujte ho. Budu se na všechny moc těšit na slavnostním ceremoniálu na jaře,“ uvedl na závěr starosta města Jan Kučera.

Mgr. Petra Graclíková, tisková mluvčí MěÚ Rožnov pod Radhoštěm