Mladý biker z Valašska Patrik Toman míří mezi světovou špičku
Mladý biker z Valašska Patrik Toman míří mezi světovou špičku
Mladý valašský biker Patrik Toman na sebe závěrem sezóny výrazně upozornil a má namířeno mezi elitu v příští sezóně. foto: archiv týmu

Val. Meziříčí – Velmi úspěšný závěr sezóny předvedl na řeckém ostrově Salamina juniorský závodník na horském kole Patrik Toman. Valašskomeziříčský reprezentant týmu HEAD PRO TEAM OPAVA pod vedením Zdeňka Kalužíka získal v sérii závodů kompletní sbírku medailí a velmi tak vylepšil svůj bodový zisk před přípravou na nadcházející sezónu, kdy se chce probojovat mezi juniorskou bikerskou elitu.

„Zimní příprava začala a mé cíle jsou jasné, chci se probojovat mezi nejlepší," pochvaloval si úspěšný říjnový konec sezóny Patrik Toman. Sportovně vyrostl v atletickém a lyžařském klubu a svůj všestranný talent nyní zúročil na horských kolech. "Odhodlání v mém týmu je velké, věřím proto ve vydařený start další sezony po kvalitní zimní přípravě," uvedl Patrik Toman. Série pěti závodů v Řecku jej zastihla ve výborné formě, o čem svědčí jedna zlatá, tři stříbrné a jedna bronzová medaile, které si z jihu dovezl.

Aleš Linduška