Debakl Slovácka na Spartě. Z výkonu mužstva jsem strašně zklamaný, zlobil se trenér Svědík
Debakl Slovácka na Spartě. Z výkonu mužstva jsem strašně zklamaný, zlobil se trenér Svědík
Ze druhé výhry ve finálové sérii se radovali Berani. foto: Vojtěch Gargulák

Zlínský kraj – Fotbalistům Slovácka středeční dohrávka na Spartě vůbec nevyšla. Celek z Uherského Hradiště prohrál na Letné 0:4 a v nejvyšší soutěži si připsal nejvyšší debakl od července 2019, kdy padl v Jablonci 0:6. Svědíkův tým zůstal po dalším nezdaru desátý.
„Musím říct, že pro nás už poněkolikáté zápas s těžkým soupeřem, v němž máme nepochopitelně špatný vstup do utkání a někteří hráči jsou špatně mentálně nastavení. Necháme Spartu jít do vedení. V prvním poločase dostaneme dva góly, kde to jde středem obrany. Měli jsme sice nějaké šance, drželi jsme balon, ale na to se nehraje. Jestli nevyhráváte se Spartou osobní souboje, jste všude pozdě, není tam mentální nastavení a touha zápas zvládnout daleko líp a máte takový začátek, nemůžete pomýšlet na úspěch. Z výkonu mužstva jsem strašně zklamaný,“ uvedl hostující trenér Martin Svědík.

Slovácko zlomili v zápase se Spartou jeho odchovanci. Úvodní branku utkání vstřelil Lukáš Sadílek a velmi dobrý výkon mezi třemi tyčemi předvedl brankář Matěj Kovář.

V dohrávce na Letné začalo Slovácko aktivně. Po úvodní dobré pasáži se dostal k centru Kalabiška. Jeho míč propadl k Hofmannovi, který zakončoval na bližší tyč, ale brankář Kovář zasáhl.

Na druhé straně se ovšem z první větší šance domácí prosadili. Dlouhý míč došel k Lukáši Sadílkovi a odchovanec Slovácka prostřelil Nguyena, gól ale neslavil. Modrobílí mohli krátce nato srovnat. Opět byl v šanci Hofmann, ale ani v tomto případě z toho branka nebyla.

Po půlhodině hry bylo pro Slovácko ještě hůř. K zakončení se v šestnáctce dostal Tomáš Čvančara, který dostal míč za Nguyenova záda. Obrana Slovácka se dostala pod tlak a do poločasu sparťané ještě dvakrát ohrozili Nguyenovu branku.

Do druhého poločasu poslal trenér Svědík do hry místo Levina Kohúta. Brzy se dostal do šance Mihálik, ale jeho ránu zevnitř šestnáctky Kovář vytěsnil na roh.

Šance Slovácka na zkorigování utkání ukončila v 65. minutě branka Lukáše Haraslína. Slovácko následně prostřídalo, ale s výsledkem už mohlo těžko něco dělat. V závěru ještě počtvrté inkasovalo z kopačky Adama Karabce.

Po dvou ligových výhrách tak přišla pro Slovácko porážka a v tabulce mu patří desáté místo.

FORTUNA:LIGA, dohrávka 14. kola

AC Sparta Praha – 1. FC Slovácko 4:0 (2:0)

Branky: 9. Sadílek, 30. Čvančara, 65. Haraslín, 89. Karabec. Rozhodčí: Machálek – Hájek, Antoníček – Zelinka (video). Žluté karty: Minčev – Tomič. Diváci: 10.851.

Sparta: Kovář – Vitík, Panák (77. Höjer), Sörensen – Mejdr, Sadílek, Pavelka (77. Karabec), Zelený – Čvančara (47. Daněk), Kuchta (78. Kaštánek), Haraslín (67. Minčev). Trenér: Priske.

Slovácko: Nguyen – Tomič, Hofmann, Kadlec (78. Šimko), Kalabiška – Daníček, Ljovin (46. Kohút) – Petržela (77. Brandner), Havlík, Holzer (67. Duskí) – Mihálik (77. Vecheta). Trenér: Svědík.

Michal Konečný