Weintritt s Kucharczykem mají důvěru. Dál povedou hokejisty Vsetína
Weintritt s Kucharczykem mají důvěru. Dál povedou hokejisty Vsetína
Trenéři Jiří Weintritt s Radimem Kucharczykem dál povedou hokejisty Vsetína. foto: VHK ROBE Vsetín

Vsetín – Prvoligové hokejisty Vsetína i nadále povedou trenéři mládeže Jiří Weintritt s Radimem Kucharczykem. Původně dočasné řešení se tak změnilo v dlouhodobé.
„Tým se pod jejich vedením herně i výsledkově zvedl. Oba jsou Vsetíňáci, znají to tady. Proto jsme se při hledání trenérů rozhodli jít touto cestou,“ vysvětluje rozhodnutí sportovní manažer VHK ROBE Vsetín Radim Tesařík.

Weintritt s Kucharczykem převzali vsetínský A-tým 23. října po odvolání dosavadní dvojice Roman Stantien, Jan Srdínko. Mužstvo v pěti duelech dovedlo ke čtyřem výhrám.

„Určitě nám to dodává optimismus do dalšího průběhu sezony, zároveň nesmíme polevit v práci. Víme, kde nás tlačila bota, a na tom musíme zapracovat. Budeme se také snažit doplnit kádr. Nechceme dopustit to, co se stalo, tedy že nám během dvou tří dnů onemocnělo asi osm hráčů a neměli jsme nikoho v záloze. Možnosti představují i střídavé starty nebo hostování,“ říká Tesařík.

Vedení klubu je nyní spokojeno se hrou i výsledky. „Celkově šlo o úplně jiný obraz hry. Výborně zachytal brankář Maxim Žukov, mančaft se zvedl, šly nám přesilovky. Když se stala chyba, podržel nás právě Max. Bylo vidět, že od první výhry šlo sebevědomí mužstva nahoru, a obraz hry byl úplně jiný,“ pochvaluje si Tesařík.

V souvislosti s ustavením trenérské dvojice na střídačce prvního týmu došlo na Lapači k úpravě trenérského obsazení u mládežnických týmů VHK. Jan Srdínko, jenž působil u prvního mužstva Valachů od roku 2020, se přesouvá právě k mládeži a společně s Lubošem Robem starším povede juniorku.

Jiřího Weintritta u dorostu vystřídá Marek Melenovský, dlouholetý extraligový hráč a nyní trenér, který naposledy působil v Jihlavě.

„Marek vlastní trenérské áčko, má zkušenosti jak s kategorií mužů, tak s mládeží. Coby hráči jsme se potkali ve Zlíně a v Třinci. Vždycky to byl velký profesionál, dbal na životosprávu, na detaily. Podle našich schůzek by Marek chtěl i toto přenést do trénování na Vsetíně. Jsme rádi, že tu bereme právě takového trenéra,“ dodal Tesařík.

Michal Konečný