Město Zlín chce prodat svůj podíl v hokejovém klubu Berani Zlín
Město Zlín chce prodat svůj podíl v hokejovém klubu Berani Zlín
foto: HC Berani Zlín

Zlínský kraj – Město Zlín už nechce být spolumajitelem hokejového klubu PSG Berani Zlín. Svůj podíl chce proto nabídnout zájemcům k odkupu. Město se současně zavázalo, že klub v tomto roce finančně podpoří stejnou částkou jako doposud.
Rada města Zlína na svém pondělním zasedání vydala usnesení, že hodlá nabídnout zájemcům k odkupu podíl města v klubu PSG Berani Zlín. V současné chvíli se čeká na ocenění hodnoty podílu, která by měla být známa na konci července.

Podle vedení města by podíl mohlo odkoupit například konsorcium silných firem z regionu, které by dle informací od ostatních spolumajitelů měly klub finančně zajistit. Žádná konkrétní nabídka však prý aktuálně na stole není.

„Z pozice města nám jde o hokej, chceme být klubu partnerem. Nechceme zasahovat do jeho provozu, ten má dle námi prosazené nové organizační struktury vést se vší odpovědností výkonný ředitel a generální manažer v jedné osobě,“ sdělil primátor Zlína Jiří Korec a dodal, že v této souvislosti město odvolá Jana Štětkáře z pozice jednatele klubu, který v této funkci působil právě za město Zlín.

Rada města zároveň po dlouhé debatě schválila finanční příspěvek ve formě sponzoringu A týmu Beranů, který pro letošní rok zůstává ve stejné výši jako v případě účasti v extralize, přestože klub bude nyní působit ve druhé nejvyšší Chance lize.

„Došlo však k úpravě reklamního plnění tak, aby město za vynaložené peníze dostalo adekvátní protiplnění. Tím rada splnila příslib a nesnížila finanční podporu. Je to signál pro klub, jeho partnery i fanoušky, že chceme brzký návrat do extraligy,“ uzavřel Jiří Korec.

Podporu na příští kalendářní rok bude klub již projednávat s novým vedením města, které vzejde z podzimních voleb.

Kateřina Nosková