Krajští hasiči vybojovali na Mistrovství ČR v požárním sportu páté místo
Krajští hasiči vybojovali na Mistrovství ČR v požárním sportu páté místo
foto: Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje

Zlínský kraj, Pardubice – Poslední srpnový víkend 26. - 28. srpna 2022 proběhlo v Pardubickém kraji Mistrovství ČR v požárním sportu družstev dobrovolných a profesionálních hasičů. Závodníci Zlínského kraje v neděli zabojovali a s časem 97,79 vteřin skončili na krásném pátém místě. Nejvíce se dařilo Radkovi Šubovi, který svůj druhý pokus zvládl v čase 15,00 vteřin.
V pátek zahájili závodníci mistrovství na hasičském stadionu v Hradci Králové, kde absolvovali výstup do 4. podlaží cvičné věže.

V sobotu soutěžící změřili své síly na městském stadionu Hvězda v Pardubicích. Dopoledne závodili v běhu na 100 m s překážkami. V této disciplíně zlínští profesionální hasiči vybojovali 4. místo se součtem časů 104,43 s. Nejlepší čas z našich závodníků zaběhl Radek Chmela, a to 16,62 s.

Odpoledne přišla řada na první kolektivní disciplínu, kterou byla štafeta 400 m s překážkami. Obě štafety našich reprezentantů podaly vyrovnané výkony. Časomíra se zastavila na časech 59,98 s a 57,59 s. Tento výsledek přinesl 5 bodů za umístění do celkového pořadí.

Závěrečný den Mistrovství České republiky v požárním sportu v Pardubicích se stadion rozezněl zvuky motorů. Poslední královská disciplína, požární útok, zamíchala celkovým pořadím.

Reprezentanti Zlínského kraje se hned prvním pokusem dostali do vedení disciplíny, krásným časem 23,88 s. Zlepšením času na 23,78 s si hasiči nakonec zajistili výborné druhé místo. Porazit je dokázal pouze výběr HZS Vysočina v novém národním rekordu 23,16 s.

V celkovém pořadí se družstvo HZS Zlínského kraje umístilo na krásném pátém místě. Gratulujeme!

Zuzana Gregůrková