Den sportu na Vsetíně v pátek 2. září
Den sportu na Vsetíně v pátek 2. září
foto: MěÚ Vsetín

Vsetín – Po loňském velkém úspěchu premiérového Dne sportu na Vsetíně se radnice rozhodla uspořádat druhý ročník této akce, jejímž cílem je představit veřejnosti širokou nabídku aktivit, kterou nabízejí místní sportovní kluby. Uskuteční se opět v areálu Na Lapači, a to v pátek 2. září od 8.30 do 18 hodin. Děti si tak budou moci vyzkoušet kolem třiceti sportovních odvětví. Lákadlem jistě bude i křest nových dresů VHK Vsetín spojený s autogramiádou hokejistů či navazující kulturní program. V případě nepřízně počasí se akce nekoná.

„Po loňském prvním ročníku, který zaznamenal pozitivní ohlasy od dětí i rodičů, jsme se rozhodli uspořádat tuto vydařenou akci i letos a motivovat tak děti a mládež ke sportu a zároveň dát možnost vsetínským sportovním organizacím prezentovat svou činnost,“ uvedl starosta Jiří Růžička (KDU-ČSL), podle něhož se letos na Dni sportu na Vsetíně představí opět kolem třiceti sportovních organizací, a to na stanovištích ve sportovním areálu Na Lapači.

„Zájem ze strany sportovních organizací je velký a široká nabídka sportů svědčí o tom, že Vsetín má v této oblasti co nabídnout,“ vysvětlil místostarosta Tomáš Pifka (STAN) s tím, že kromě radnice se do organizace zapojili také Dům kultury Vsetín, Vsetínská sportovní a Středisko volného času a plavecká škola Alcedo Vsetín.

Děti se budou moci seznámit na zimním stadionu s hokejem, na antukových kurtech s volejbalem, tenisem a nohejbalem, ve sportovní hale s házenou, florbalem a basketbalem, a po celém areálu Lapače s biatlonem, gymnastikou, fotbalem a řadou dalších sportů, a samozřejmě si je i vyzkoušet. Předvedou se i sportovní kluby působící pod Alcedem a u stánku VHK připravují autogramiádu hokejisté. Novinkou bude prezentace sportovního Kapka resortu, který vyrůstá ve Lhotě u Vsetína. Mimo Lapač bude otevřena veřejnosti od 13 do 16 hodin kuželna na Ohradě.Program na Lapači je připraven hned od 8.30 hodin rána, odkdy budou na jednotlivých stanovištích k dispozici trenéři všech sportů a zájemci o ně si je tak budou moci vyzkoušet a případně se informovat o tom, jak se do jednotlivých klubů přihlásit.

Zástupci jednotlivých oddílů se představí i na pódiu, kde je vyzpovídá moderátor František Baláš. Dopolední program je určen hlavně pro školy, po polední hodinové přestávce mohou Den sportu navštívit děti znovu, už se svými rodiči či prarodiči.„Sportovní den zpestří odpoledne od 16.30 do 17 hodin křest nových dresů VHK Vsetín. Od 17 do 18 hodin se pak na podiu představí místní kapela Bulletproof Puppets,“ informoval místostarosta Pavel Bartoň (ANO 2011) s tím, že kulturní program bude pokračovat koncertem pražské skupiny Purplemania, s níž jako host vystoupí jedna z členek String Ladies.


„Město každoročně finančně podporuje sportovní kluby a snaží se tak vytvořit podmínky pro jejich úspěšné fungování, aby i nadále platilo, že Vsetín je městem sportu. Dotace sportovcům se každoročně zvyšují, pro příští rok by to mělo být 17,5 milionu korun. Nejen penězi, ale i Dnem sportu chceme podpořit činnost jednotlivých oddílů, aby se mohly prezentovat a získat tak nové členy,“ uzavřel místostarosta Tomáš Pifka.

Jiří Žůrek