Krajská rada projednala přidělení více než 5 milionů korun do oblasti mládeže a sportu
Krajská rada projednala přidělení více než 5 milionů korun do oblasti mládeže a sportu
Ilustrační foto

Zlínský kraj – Letošní ročník Barum Czech Rally Zlín, rekonstrukce fotbalového hřiště na zlínské Vršavě nebo položení nového povrchu na hokejbalovém hřišti v Malenovicích – tyto i další projekty a akce podpořili krajští radní. Dotace musí ještě schválit také krajské zastupitelstvo na svém zasedání 12. září.

Přidělení individuálních dotací v celkové výši 5,520 milionu korun z Fondu Zlínského kraje na celkem šest projektů nebo akcí z oblasti mládeže a sportu projednali krajští radní a doporučili krajským zastupitelům jejich schválení. Zastupitelstvo se sejde v pondělí 12. září.

„Individuální podpora je určena na mimořádně významné akce a projekty s regionálním i nadregionálním významem, které nesplňují podmínky v rámci vyhlašovaných krajských programových podpor z oblasti mládeže a sportu,“ uvedl krajský radní pro mládež a sport Jiří Jaroš.

Podpořené akce a projekty

Rekonstrukce tribuny v areálu sportoviště FC Malenovice (dotace 150 000 korun) – Jde o vybudování nové tribuny pro sedící diváky v areálu fotbalového hřiště ve Zlíně-Malenovicích. Nová montovaná tribuna bude mít kapacitu 102 míst k sezení.

Rekonstrukce fotbalového hřiště v areálu Vlastislava Marečka Zlín – Vršava (dotace 1 500 000 korun) – Podpora bude výhradně použita na rekonstrukci staré umělé trávy na hřišti pro mládež a dorost. FC Zlín využívá tuto plochu pro přípravu a soutěžní utkání všech mládežnických družstev.

Rekonstrukce hokejbalového hřiště HBC Malenovice (dotace 290 000 korun) – Rekonstrukce hokejbalového hřiště ve Zlíně-Malenovicích bude spočívat v pořízení a montáží nového plastového povrchu určeného speciálně pro hokejbal. HBC Malenovice jsou jediným oddílem ve Zlínském kraji, který disponuje širokou základnou dětí od 5 do 18 let.

Rekonstrukce tréninkových prostor iDance Studio (dotace 200 tisíc korun) – Jedná se o výstavbu tréninkového zázemí sportovního tanečního klubu iDance Studio ze Zlína. Prostory budou využívány převážně pro tréninky tanečního sportu a taneční kurzy pro děti, ale také pro různé společenské akce

Mistrovství ČR v estetické skupinové gymnastice (dotace 80 000 korun) – Mistrovství ČR v estetické skupinové gymnastice je vyvrcholením závodní sezony pro oddíly z celé republiky. Zúčastní se jej okolo 500 gymnastek ve věku 5–25 let.

Barum Czech Rally Zlín 2022 (dotace 3 300 000 korun) – Barum Czech Rally Zlín je dlouhodobě jednou z nejvýznamnějších motoristických akcí v ČR a nejvíce navštěvovaným sportovním podnikem u nás. Má pro Zlínský kraj velký význam z hlediska cestovního ruchu.

Bc. Jan Vandík, Krajský úřad Zlínského kraje