Více než stovka cyklistů dorazila na akci se symbolickým názvem Jedu na krev
Více než stovka cyklistů dorazila na akci se symbolickým názvem Jedu na krev
foto: Nemocnice Uherské Hradiště

Zlínský kraj – Poslední prázdninovou neděli se v Uherskohradišťské nemocnici konal již čtvrtý ročník oblíbené cykloakce Jedu na krev s dárci krve a jejich příznivci. I když předpověď počasí nebyla tradiční vyjížďce na kolech příliš nakloněna, na startu se sešla více než stovka účastníků, kteří svou přítomností vyjádřili podporu celosvětovému trendu dárcovství krve i organizátorům z hematologicko transfuzního oddělení.

„Touto krásnou akcí chceme všem našim dárcům poděkovat za jejich přízeň. Je to pro nás skvělá příležitost k neformálnímu setkání, atmosféra byla jako každý rok úžasná. Zvolenou trasu absolvovali všichni účastníci ve zdraví a s úsměvem na rtech. Poděkování patří také všem kolegům a zaměstnancům nemocnice, kteří nás přišli podpořit, moc si toho vážíme,“ vyjádřila radost ze společného výletu MUDr. Marta Černá, zástupkyně primáře Hematologicko transfuzního oddělení Uherskohradišťské nemocnice.

Slova zástupkyně primářky potvrdili také pravidelní účastníci cyklodne.

„Darovat krev chodíme už spoustu let a jsme moc rádi, že tak pomáháme dobré věci. Cyklistika nás baví, zatím jsme nevynechali ani jeden ročník, i ten letošní vyšel na jedničku,“ říká Jana Baroňová, která výlet absolvovala s manželem Antonínem.

Cyklisté si předem mohli zvolit jednu ze dvou tras odstupňovanou dle náročnosti. Kratší z nich volily především rodiny s dětmi, zapálení sportovci se vydali na náročnější okruh. Společně si mohli odpočinout a načerpat síly na zastávce na Smraďavce, kde bylo pro všechny připraveno drobné občerstvení. Nejmenší účastníci byli navíc za svůj výkon odměněni originálními medailemi a malou odměnou. Po návratu do areálu nemocnice proběhlo losování o hodnotné ceny.

Poděkování patří nejen všem účastníkům cyklodne, ale také partnerům akce, kterými byly firmy Ray Service, AUTO UH, HOPE SPORT, KOLA LYŽE ŠMÍDEK a společnost Maspex. Mediálním partnerem akce byla regionální televizní stanice TVS.

Mgr. Lucie Sedláčková, tisková mluvčí Uherskohradišťské nemocnice