Hokejisté Vsetína přetlačili Přerov v nájezdech a protáhli vítěznou sérii
Hokejisté Vsetína přetlačili Přerov v nájezdech a protáhli vítěznou sérii
Hokejisté Vsetína slaví postup do semifinále play-off. foto: VHK Robe Vsetín

Vsetín – Natáhli vítěznou šňůru na osm zápasů, urvali cenné dva body a dotáhli se na vedoucí Porubu. Hokejisté Vsetína zvládli třaskavou úterní domácí dohrávku 10. kola Chance ligy s Přerovem, Zubry přemohli 4:3 po samostatných nájezdech, když porážku při power-play odvrátil kapitán Jonák a obrat završil Klímek.
Valaši se ale na další triumf pořádně nadřeli. Zubři povzbuzeni domácí výhrou nad Slavií vstoupili do utkání aktivně. Kudělka nastřelil v přesilovce tyč, pak se ale hosté v početních výhodách trápili, když nevyužili ani vyloučení Klhůfka na pět minut plus do konce utkání. Do vedení tak šel Vsetín, z dorážky otevřel skóre Rob.

Hanáci výsledek srovnali v úvodu prostřední části, kdy se z dorážky prosadil Doležal.

Dvě tisícovky diváků se na Lapači dál bavily. Vsetínu vrátil vedení ve 29. minutě Rob, o chvíli později ale srovnal exvsetínský Březina, branku do sítě bývalého klubu ale neslavil.

V čase 44:03 přišla chvíle přerovského Hrdinky. Ten ve svém devátém utkání sezony zaknihoval první kanadský bod.

Zubři se za stavu 3:2 stáhli, bránili těsný náskok a byli blízko cenné výhře. Jenže třiadvacet sekund před koncem základní hrací doby se Říhova střela odrazila k Jonákovi a vsetínský kapitán poslal duel do prodloužení.

V něm tlačili hlavně díky přesilovce Zubři, počtvrté však vsetínskou síť nerozvlnili a stejně tak počtvrté v této sezoně nastoupili k samostatným nájezdům. Tři body mělo MEO na dosah, dva z nich ale zůstaly na Valašsku. V nájezdech se totiž hosté neprosadili ani jednou, zatímco soupeřovo vítězství zařídil Daniel Klímek.

„Byl to těžký zápas. Vždycky jsme vedli, ale vzápětí jsme dostali gól. Pak se zápas otočil a dlouho to vypadalo, že už se nic nestane, ale v power-play jsme dokázali srovnat. V nájezdech to gólman zavřel a my jsme dali ty dva góly, to už je buď anebo. Nám to dneska vyšlo,“ zhodnotil duel trenér Vsetína Radim Kucharczyk.

V dalším zápase se Valaši představí v neděli 18. prosince na ledě Zlína. Třaskavé derby startuje na Zimním stadionu Luďka Čajky v 15:30.

CHANCE LIGA, dohrávka 10. kola –

VHK ROBE VSETÍN – HC ZUBR PŘEROV4:3 po samostatných nájezdech (1:0, 1:2, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Rob (Říha, Smetana), 29. Rob (Berzinš), 60. Jonák (Říha, Smetana), rozh. náj. Klímek – 21. Doležal (Kratochvíl, Macuh), 30. Březina (Svoboda), 45. Hrdinka (Dobša). Rozhodčí: Bejček, Šudoma – Štofa, Bohuněk. Vyloučení: 3:5, navíc Klhůfek (Vsetín) 5 minut + do konce utkání. Bez využití. Diváci: 1920. Střely na branku: 26:31 (7:15, 10:7, 9:4, 0:5). Zblokované střely: 14:11. Vhazování: 38:40. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3.

Vsetín: Žajdlík – Voženílek, Ondračka, Němec, Jenáček, Smetana, Říha, Hryciow – Jonák, Berzinš, Rob – Sihvonen, Klhůfek, Berger – Jenyš, Lichanec, Klímek – Hořanský, Štefka, Bláha.

Přerov: Postava – Černý, Kudělka, Hrdinka, Chroboček, Novotný, Krisl, Ševčík – Doležal, Macuh, Kratochvíl – Březina, Pechanec, Svoboda – Goiš, Dvořák, Dobša – Indrák, Ministr, Fencl.

Michal Konečný