Do Starého Města se vrací Slovácký okruh
Do Starého Města se vrací Slovácký okruh
foto: Slovácký okruh

Zlínský kraj – Po 17 let se po jarním Starém Městě každoročně proháněly silniční motocykly. K nevoli všech fanoušků rychlých mašin tuto tradici v posledních dvou letech narušil covid. Teď se však největší moravský svátek milovníků jedné stopy vrací! Slovácký okruh s podtitulem O cenu Milana Šobáně staršího se pojede v termínu 14. - 15. května.

V roce 2022 se uskuteční už 18. ročník Slováckého okruhu – svátku všech fanoušků historických strojů, ale i moderních motocyklů s rokem výroby 2021. Pořadatelský tým Motoklubu Staré Město v čele s Petrem Chmelařem zahájil přípravné práce na letošní ročník už v listopadu 2021.

„Myslím si, že tradice by se měly dodržovat. Ať už jsou to ty klasické slovácké, folklorní, jako například Slavnosti vína, tak i Slovácký okruh. Vedení spolku, který závody organizoval před námi, už neměl ambici v tom pokračovat a zanikl. Mně to bylo po tolika letech líto a přišlo mi škoda netáhnout tu káru dál,“ říká předseda nového spolku, aktivní jezdec a podnikatel, jehož firma CSO je generálním partnerem Slováckého okruhu 2022.

V roce 2022 se Slovácký okruh pojede v 15 disciplínách. Tréninky se uskuteční v sobotu 14. května, samotný závod pak v neděli 15. května.

„Vzhledem k tomu, že finanční stránka věci je neuvěřitelně náročná, letos poprvé se budou diváci podílet na financování závodů. Budeme vybírat 100 korun na dospělou osobu na den. Za to však návštěvníci budou moct zdarma navštívit oba večerní koncerty,“ dodává Petr Chmelař.

V rámci doprovodného programu zahrají kapely Sekec a Tabák – Kabát revival.

Kateřina Nosková