Další zlatá medaile pro Adélu Kubišovou
Další zlatá medaile pro Adélu Kubišovou
foto: M-studio Pole and Hoop

Val. Meziříčí – O předminulém víkendu (25. a 26. února) proběhla v Praze mezinárodní přípravná soutěž na červencovou kvalifikaci na mistrovství světa v Aerial Hoop (akrobacii na kruhu). Valašskomeziříčské M-studio Pole and Hoop mělo hned dvě zastoupení. Adéla Kubišová nenašla konkurenci a získala zlatou medaili, Magdaléna Krzyžánková si za svou soutěžní premiéru odvezla sedmé místo.

Adélu Kubišovou v kategorii junior Elite ohodnotila porota nejvyššími známkami za technickou náročnost a provedení. Magdaléna Krzyžánková v obrovské zahraniční konkurenci v kategorii Ženy amatéři obsadila krásné sedmé místo z celkových 21 soutěžících. „Magda má můj obdiv. Poprvé začala koketovat s akrobacií na kruhu před půl rokem, ale vzhledem ke své gymnastické průpravě z dětství se na kruhu učí neskutečně rychle,“ prozrazuje trenérka Eva Schneiderová.

Adéla a Magdaléna mají naprosto odlišný pohybový slovník, choreografii jim tak trenérka šije tak zvaně na míru. „Baví mě, že na sobě chtějí pracovat. Adéla už soutěží pět let a i přesto na sobě vidí možnosti zlepšení, neustále má motivaci se naučit složitější a náročnější prvky,“ hodnotí trenérka.

Za necelých 14 dnů čeká Adélu další soutěž, tentokrát v Bratislavě. Představí se ve dvou choreografiích – jednu předvede v disciplíně Aerial Hoop a druhou v Pole dance (tanci na tyči).

M-studio Pole and Hoop působí ve Valašském Meziříčí od dubna roku 2015 pod TJ Sokol Valašské Meziříčí.

Ing. Vendula Králová