Berani se zvedají, vyhráli potřetí v řadě. Venku uspěl také Vsetín
Berani se zvedají, vyhráli potřetí v řadě. Venku uspěl také Vsetín
Hokejisté Zlína se probrali, vyhráli potřetí za sebou. foto: PSG Berani Zlín

Zlín, Vsetín – Nálada stoupá, Berani se v tabulce Chance ligy přibližují soupeřům před sebou, derou se nahoru. Hokejisté Zlína úspěšně vstoupili do závěrečné čtvrtiny základní části, domácí Kolín přehráli 3:1 a připsali si třetí výhru v řadě. Proti Kozlům uspěli vůbec poprvé v sezoně.

„První třetina ale nebyla z naší strany optimální,“ přiznává asistent trenéra PSG Berani Zlín Oldřich Horák.

„O první přestávce jsme si k tomu řekli v kabině pár vět. Naše hra se zlepšila ve druhé třetině a škoda, že jsme nevyužili v prostřední části řadu vypracovaných šancí. Bohužel jsme v útočné třetině udělali chybu po buly, po které nám soupeř odjel do brejku a dostal se do vedení,“ pokračuje v hodnocení.

„Ve třetí třetině jsme utkání obrátili v náš prospěch, hodně nám pomohl gól při nástupu do třetí třetiny. Z hráčů spadla nervozita a podle toho už poté vypadala naše hra. Kluci to zvládli výborně a po zásluze si odsud vezeme tři body,“ raduje se Horák.

Kolín měl před sobotním zápasem problémy dát dohromady tři kompletní řady, neboť hned pětice hokejistů vypomáhá partnerskému Hradci Králové v extralize a v juniorské soutěži, přesto Moravanům čtyřicet minut trvalo, než prolomil střelecké trápení.

Pak ale Berani během jedenácti minut nasázeli soupeři tři branky a rozhodli o důležité výhře, která je dostala v tabulce zpět na vytoužené pozice pro předkolo play off. Dva góly Zlína vstřelil Denis Kindl, vítěznou trefu zaznamenal Michal Gago.

Zlín hraje v příštím týdnu dvakrát doma. Ve středu 25. ledna se utká se Šumperkem.

Po pěti porážkách zabral třetí Vsetín, který zvítězil na hřišti posledního Šumperku 5:2.

„Už v některých předchozích zápasech jsme byli lepší, ale nedokázali jsme dát góly. Dnes nám to tam konečně napadalo. Nasypali jsme jich do brány pět a to rozhodlo,“ uvedl hostující trenér Radim Kucharczyk.

Vsetín se v polovině první třetiny dostal v Šumperku do vedení díky Pavlu Jenyšovi a na vyrovnání Jiřího Průžka odpověděl v 18. minutě v přesilové hře Luboš Rob. V čase 23:16 se prosadil podruhé v utkání Jenyš. Draci se ve 48. minutě opět dostali na kontakt díky Filipu Eliášovi, ale výhru favorita potvrdil dvěma brankami Pavel Klhůfek.

„Domácí hráli dobře, ale naštěstí jsme byli my ti efektivnější. Pomohli jsme si i jednou přesilovkou. Soupeř to naopak v přesilovce pět na tři nezlomil. Ne nadarmo se říká, že když nedáte přesilovku pět na tři, tak nemůžete vyhrát. To se dnes potvrdilo. Hodně nás podpořil i výkon Tomáše Vošvrdy, který chytal nadstandardně. Všechno se nám tak nějak sešlo, takže jsme hrozně rádi za tři body,“ dodal Kucharczyk.

Chance liga, 40. kolo –

SC MARIMEX KOLÍN – PSG BERANI ZLÍN 1:3 (0:0, 1:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 35. D. Šedivý (J. Sklenář, Naar) – 41. D. Kindl (Suhrada), 49. Gago (D. Kindl, Suhrada), 51. D. Kindl (Kratochvíl). Rozhodčí: Zubzanda, Valenta – Štofa, Polák. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 221. Střely na branku: 21:35. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

DRACI PARS ŠUMPERK – VHK ROBE VSETÍN 2:5 (1:2, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 15. Průžek (Bartoš), 48. Drtil (Bartoš, Průžek) – 10. Jenyš (Sihvonen, Hryciow), 18. Rob (Jenáček), 24. Jenyš (Jenáček), 55. Klhůfek (Půček), 60. Klhůfek (O. Němec). Rozhodčí: K. Zavřel, T. Micka – A. Roischel, J. Maňák. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. Diváci: 1082. Střely na branku: 33:26. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:5.

 Michal Konečný