Ševci na závěr Tipsport Malta Cupu podlehli Liberci, skončili čtvrtí
Ševci na závěr Tipsport Malta Cupu podlehli Liberci, skončili čtvrtí
Fotbalista Zlína Alexandr Bužek (žlutý dres) při zápase s Bohemians Praha 1905. foto: FC Zlín

Zlínský kraj – Fotbalisté Zlína obsadili na Tipsport Malta Cup 2023 čtvrté místo. Ševci v závěrečném duelu o bronz podlehli Liberci 0:3.
Souboj účastníků české FORTUNA:LIGY na národním maltském stadionu Ta Qali již v první půli rozhodli Fukala s Ghalim, třetí gól přidal po přestávce Preisler. Moravané na závěr herního kempu vyšli střelecky naprázdno, herně i výsledkově selhali.

Trenér Pavel Vrba se tak výhry nedočkal ani v posledním čtvrtém přípravném duelu.

„Jsem ale rád, že jsme se mohli turnaje zúčastnit. Podmínky na Maltě jsou na současné období pro nás excelentní. Když hodnotím výsledky, rozhodně nejsme spokojení s tím, že jsme získali jenom bod. Také zápas o třetí místo byl pro nás zklamáním. I když jsme si vypracovali stejný počet šancí jako Liberec, prohráli jsme 0:3. Na to, že to bylo poslední utkání před ligou, výsledek není pro nás dobrý,“ uvedl Vrba.

Jeho tým ve čtvrtek večer odletěl z Malty domů. Po volném víkendu se ševci začnou chystat na jarní část FORTUNA:LIGY. Druhou polovinu sezony odstartují příští neděli doma proti Baníku Ostrava.

Vyjádření Pavla Vrby a Vukadina Vukadinovice na pozápasové tiskové konferenci si můžete poslechnout ve videu.

Tipsport Malta Cup 2023 –

O 3. místo: FC TRINITY ZLÍN – FC SLOVAN LIBEREC 0:3 (0:2)

Branky: 19. Fukala, 29. Ghali, 59. Preisler

Zlín: Rakovan – Kolář, Simerský, Jeřábek (46. Cedidla) – Didiba (61. Hellebrand), Hlinka (46. Hrubý) – Vukadinović (46. Dramé), Janetzký (46. Fantiš), Bartošák (74. Slončík) – Kozák (61. Balaj), Silný (46. Čanturišvili). Trenér: Vrba.

Liberec: Vliegen (46. Bačkovský) – Gebre Selassie (66. Lehocki), Prebsl, Pourzitidis – Fukala (66. Polyak), Varfolomejev, Valenta (46. Červ), Višinský (46. Frýdek), Preisler – Olatunji (46. Rabušic), Ghali (46. Rondić). Trenér: Kozel.

Michal Konečný