Berani potěšili fanoušky jasnou výhrou nad Prostějovem, Vsetín poprvé zdolal Jihlavu
Berani potěšili fanoušky jasnou výhrou nad Prostějovem, Vsetín poprvé zdolal Jihlavu
Hokejisté Zlína deklasovali Prostějov 6:1 a po měsíci slaví výhru za tři body. foto: David Peška, PSG Berani Zlín

Zlín, Vsetín – Hokejisté Zlína v Chance lize po čtyřech porážkách v řadě zabrali a věrným fanouškům dodatečně nadělili k Vánocům jasnou výhru 6:1 nad Prostějovem. Hattrickem se v úterním zápase 32. kola blýskl domácí kapitán Pavel Kubiš, další góly Beranů vstřelili Ondráček, Mrázek a Gazda. Dařilo se také Vsetínu, který si venku poradil s jihlavskou Duklou 3:1.

Zlín se dostal do vedení už po šesti minutách, kdy se prosadil Ondráček. Následně dvakrát po sobě zahrozil Petr Mrázek, který ještě v minulé sezoně oblékal prostějovský dres, ale v obou případech na Pavelku nevyzrál.

Klíčový náskok si domácí vytvořili ve druhé části. A byl to Pavel Kubiš, kdo řídil vítězství Zlína. Nejprve zvýšil ve 25. minutě na 2:0 a o deset minut později využil přesilovku na 3:0. Třetí brance domácích však předcházelo ještě neproměněné trestné střílení prostějovského Janduse.

Hanáci skórovali až v závěru prostřední části. Rychlý protiútok zakončil dorážející Maruna.

Hosté mohli duel v úvodu třetí třetiny zdramatizovat, ale Veselý na výborného gólmana Hufa nevyzrál a na druhé straně buly zakončil rychlý útok domácích Kubiš, který slavil hattrick.

Výhru Beranů ještě navýšili Mrázek s Gazdou. Zlín tak vyhrál po čtyřech prohrách a tři body zapsal po více než měsíci.

Vsetínský tým po vánočních svátcích cestoval k úternímu utkání na led jihlavského azylu v Pelhřimově. Proti Dukle toužili Valaši poprvé v rámci letošního soutěžního ročníku uspět a do třetice se jim to přeci jen povedlo.

Skóre bylo otevřeno až ve druhé třetině, kdy vsetínskou přesilovou hru využil Daniels Berzinš. Jihlava na první branku Vsetína ještě stačila zareagovat. Ve třetí třetině však zelenožlutí dokázali znovu odskočit a nakonec definitivně rozhodli v závěrečné power-play. Vsetín tak natáhl vítěznou sérii už na jedenáct zápasů v řadě, vůbec poprvé letos slaví i nad Jihlavou.

V první třetině na tom Dukla byla lépe, trochu to zavřela. Ve druhé třetině jsme zase byli o něco lepší my. Ve třetí třetině to bylo o tom, kdo ten gól dá. Kdyby ho dala Dukla, tak by to dopadlo spíše pro domácí, ale ten gól jsme dali my. Poté v závěru tam měli ještě pár střel, už to vypadalo, že ten gól dali, ale Žukov to tam měl a gólem do prázdné už se to jen potvrdilo,“ zhodnotil duel hostující trenér Radim Kucharczyk.

CHANCE LIGA, 32. kolo –

PSG BERANI ZLÍN – LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV 6:1 (1:0, 2:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 7. Ondráček (Hejcman, Kubiš), 26. Kubiš (Z. Sedlák, A. Burian), 36. Kubiš (D. Kindl), 42. Kubiš (M. Zbořil), 48. P. Mrázek (Honejsek), 53. Gazda (Honejsek) – 39. Maruna (Kubeš, Malák). Rozhodčí: Koziol, Šudoma – Beneš, Blažek. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 2 497. Střely na branku: 33:27. Zblokované střely: 14:13. Bloky: 12:13. Zlín: Huf – Gazda, M. Zbořil, Suhrada, M. Novotný, Talafa, Husa, A. Burian – P. Mrázek, Honejsek, P. Sedláček – Z. Sedlák, D. Kindl, Luža – Kubiš (C), Hejcman, J. Ondráček (A) – Köhler (A), Gago, Zabloudil. Trenéři: M. Říha ml., Horák, Horčička.

Prostějov: Pavelka (48. min Němeček) – Hamšík, Valenta, Kubeš, Malák, Poledna, Bartko, Benda – J. Veselý, Roman Vlach, Jiránek (A) – Hašek, Ostřížek, Burián – Jansa, Venkrbec (C), Slanina – Maruna, T. Jandus. Trenéři: Totter, Hubáček, Vojtek.

HC DUKLA JIHLAVA – VHK ROBE VSETÍN 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 32. Pořízek (Bilčík) – 28. Berzinš(Smetana, Rob), 51. Klhůfek (Voženílek), 60. Hořanský. Rozhodčí: Jaroš, Valenta – Horažďovský, Kotlík. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1495. Střely na branku: 31:21. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Jihlava: Beran – Bilčík, Chvátal, D. Kolář, Dundáček, M. Jáchym, Vala, F. Kočí – Chlubna, Miškář, V. Brož – Harkabus, Skořepa, Jungwirth – Křehlík, Handl, Pořízek – Cachnín, Juda, Tecl.

Vsetín: Žukov – Smetana, Krajčík, O. Němec, Jenáček, Voženílek, Ondračka – Klímek, Berzinš, Rob – Hořanský, Š. Bláha, Klhůfek – Berger, Přikryl, Sihvonen – Pětník, Štefka, Vítek.

Michal Konečný