Mistr republiky v badmintonu Dominik Kopřiva zavítal na radnici
Mistr republiky v badmintonu Dominik Kopřiva zavítal na radnici
foto: MěÚ Valašské Meziříčí

Val. Meziříčí – Příjemné předvánoční setkání se uskutečnilo ve středu 21. prosince na radnici ve Valašském Meziříčí. Starosta Robert Stržínek spolu s místostarosty Petrem Nachtmannem a Yvonou Wojaczkovou zde přivítali letošního juniorského mistra republiky v badmintonu Dominika Kopřivu.

„Ve Valašském Meziříčí dlouhodobě podporujeme sport dětí a mládeže. O to víc nás těší, když mladí sportovci z našeho města dosahují republikových, evropských i celosvětových úspěchů. Jedním z nich je i Dominik Kopřiva, který patří k velkým nadějím českého badmintonu. Proto jsme se rozhodli poděkovat mu za jeho výsledky i reprezentaci města a popřát mnoho úspěchů do další sportovní kariéry,“ uvedl starosta Robert Stržínek.

Mistrovství ČR do 19 let v badmintonu hostil Český Těšín. Dominik Kopřiva z Valašského Meziříčí, který soutěží v barvách SK Badminton Přerov, z.s., do něj vstupoval jako největší favorit a tuto roli s přehledem obhájil, když neztratil ani set. Ve finále narazil na Daniela Dvořáka, kterého porazil jasně 21:18 a 21:14. Podařilo se mu tak obhájit titul juniorského mistra republiky, čímž završil letošní úspěšnou sezonu. Už na jaře totiž skončil na seniorském MČR v první osmičce nejlepších hráčů ve dvouhře a z deblu si s Davidem Smutným odnesli bronz. Jako člen české juniorské reprezentace se Dominik zúčastnil také letošního mistrovství Evropy v Srbsku, kde český tým v silné konkurenci obsadil dělené 5. až 8. místo. „Obhájit titul mistra republiky nebylo jednoduché a jsem moc rád, že se mi to podařilo. Těší mě, že jsem tímto úspěchem mohl ukončit juniorskou kategorii. Od nového roku přecházím do kategorie dospělých, což nebude jednoduché. Je v ní totiž velmi nabitá konkurence, ale budu se snažit, abych začal sbírat úspěchy i zde,“ svěřil se Dominik Kopřiva.

Bc. Jakub Mikuš, tiskový mluvčí MěÚ Valašské Meziříčí