Slovácko hlásí první posilu. Z Dukly přichází Korejec Kim
Slovácko hlásí první posilu. Z Dukly přichází Korejec Kim
Fotbalisty Slovácka posílil Seung-Bin Kim z pražské Dukly. foto: 1. FC Slovácko

Zlínský kraj – Fotbalisté Slovácka hlásí první zimní posilu. Průběžně osmý tým FORTUNA:LIGY získal na přestup z Dukly Praha Seung-Bin Kima. Jihokorejský ofenzivní záložník v Uherském Hradišti podepsal smlouvu do 30. června 2026.
„Jde o talentovaného hráče, kterého sledujeme delší dobu. V Česku je již několik let a věříme, že je to vhodný hráč, který na sobě chce pracovat a rozvíjet se. Jsme přesvědčeni o jeho kvalitách a předpokladu zapadnout do našeho systému hry. Kim se včera zapojil do přípravy s ligovým týmem a pozítří absolvuje lékařskou vstupní prohlídku,“ uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Slovácka Veliče Šumulikoski.

Kim v posledních třech sezonách nastupoval ve druhé české lize. V dresu pražské Dukly odehrál 58 zápasů, ve kterých zaznamenal devět branek a připsal si osm asistencí.

Kim splňuje veškeré požadavky, které si od nové posily sportovní vedení Slovácka slibuje. „Jedná se o moderního ofenzivního záložníka, který vysokou produktivitu doplňuje rychlostí a skvělým fotbalovým myšlením. Po třech a půl letech v Česku je plně připraven na další sportovní krok do ambiciózního týmu nejvyšší soutěže. Je v ideálním věku a do Uherského Hradiště dorazil s obrovskou touhou a odhodláním potvrdit svůj obdivuhodný sportovní vývoj posledních sezon,“ prohlásil hráčův agent Viktor Kolář.

Talentovaný Korejec přišel do Česka v roce 2019 z Eonham High School, což je korejský středoškolský fotbalový tým. V Dukle nastupoval za starší dorost i juniorku, od sezony 2020/2021 byl ale stabilní součástí prvního týmu Pražanů.

„Kim Seung Bin mě zaujal už při testech v našem klubu, které se uskutečnily v roce 2019 v rámci turnaje Viareggio. Za dobu jeho působení v Dukle se mu bohužel nepodařilo zahrát si v našem dresu první ligu, a proto ve chvíli, kdy se o něj začalo zajímat Slovácko, nám oznámil, že by se chtěl posunout do nejvyšší soutěže, která je bezpochyby snem každého hráče,“ prohlásil předseda představenstva Dukly Praha Bohumil Paukner.

Dukla se nakonec se Slováckem domluvila, a přestupu nic nestojí v cestě. „Binovi chvíli trvalo, než začal hrát za první mužstvo, nicméně v tomto kalendářním roce se stal jeho pevnou součástí a dokázal předvádět zajímavé výkony. Nás určitě těší, že o našeho hráče projevil zájem zástupce v evropských pohárech. Na druhou stranu vím, že bude těžké ho nahradit,“ dodal Paukner.

Kateřina Nosková