Zrní - přesunutý koncert z roku 2020
Zrní - přesunutý koncert z roku 2020
foto: TKA

Rožnov – Sobota 20.11. – 20:00 hod. – Vrátnice
Koncert byl přesunutý kvůli epidemii Covid na letošní podzim. Vstupenky na původní termín zůstávají v platnosti. Úprava sálu je na stání.
   Bouře připomínající koncert nebo taky koncert připomínající bouři. Zrní, čtyři Honzové a jeden Ondřej, hudba proplétající sny a totální dřeň hudby. Melodičnost běsnící energie, texty letící jinam.
Jejich poslední album Nebeský klid má s klidem společný jen název. Vlévá se do konečků prstů, škube s každým nervem a nutí vyskočit z vlastního obrysu. Tak nestůjte, nemlčte, nepřestávejte, řvěte a neváhejte. Tenhle koncert se už nikdy nebude opakovat.
   Vřava napnutých lan hudby, beaty kladenských uhelných strojů a melodie, které zní dlouho vzadu v hlavě. Zrní jsou stopaři nových postupů, spojují železitou pevnost se zvučnýmdřevem a uhýbají tomu, co by se mělo.
   V posledních letech se Zrní pohybuje v meziprostoru alternativy a popkultury, volí svou cestu a víří zcela vlastní prostředí. Kombinaci elektroniky a písničkářství vede autenticita a hra se zvukem i vlastními možnostmi. Ve své hudbě jdou vstříc tomu, co jednoduše v člověku je. Spolu hrají už od roku 2001. Mezitím poslali Hrdinu počítačové hry do světa, Následovali kojota, složili Soundtrack ke konci světa a důvěrně popsali Jiskřící, co nevymyslíš. Někde tam polétává i cena Anděl za objev roku 2012, nominace na další Anděly v roce 2014 (kapela roku, klip roku a žánrová cena Alternativní hudba) a k němu dalších nebo mohutný koncert po Björk na Colours od Ostrava v roce 2017.
   Není mnoho kapel, které by tolik překvapovaly, jako právě Zrní. Intimitu a pokoru z desek dokáží na koncertech přetavit v obrovskou energii, kde se jde na dřeň hudebního i osobního zážitku. Hýbou hranami i niterními pocity, vzývají k tanci i pozornému poslechu. Právě proto jsou stále vyhledáváni i novým publikem, jejich koncerty jsou často událostí v širokém okolí.
   Vstupné (na stání): předprodej 300 Kč, v den akce 350 Kč. Předprodej v sídle T klubu, TIC nebo online.
   Akce proběhne dle platných hygienických opatření.
TKA