Noc divadel v Kázetku nabídne také prohlídky zákulisí a workshopy
Noc divadel v Kázetku nabídne také prohlídky zákulisí a workshopy

Val. Meziříčí – Noc divadel v Kázetku se vrací do reálného světa. Program plný divadla, pohádek, prohlídek, workshopů, improvizace i písniček se uskuteční ve valašskomeziříčském Kázetku v sobotu 20. listopadu od 16 hodin. Kromě úvodní pohádky je na akci vstup zdarma.
   V loňském roce bylo možné realizovat Noc divadel pouze v online prostoru. Letos se ale vrací do reality a vy můžete být i se svými ratolestmi u toho. Kázetko se otevře už úderem 16. hodiny, kdy celou Noc divadel zahájí Divadlo Agáta pohádkovým představením Lotrando a Zubejda. To je také jediným kusem večera, který je zpoplatněn klasickým vstupným. O půl hodiny později vás zveme do M-klubu, kde bude celá akce pokračovat hodinovým workshopem malířky, ilustrátorky, grafičky a talentované umělkyně Ester Nemjó. Na ten vzápětí naváže a příběh panenky Bibi, Kovboje, Médi a Robota v Pohádkách ze skládky z autorské dílny Marka Baroše. Součástí představení bude také křest stejnojmenné knihy, která vyšla v říjnu v brněnském nakladatelství Host.
   Na křest knihy naváže místní loutkové Divadlo Pimprlata připraveným workshopem, také v prostorách M-klubu. V ten samý čas, tedy v 18 hodin, se uskuteční také první prohlídka zákulisí, jeviště a režie ve velkém sále. Po jejím skončení a přesunu zpět do klubu bude následovat hudební vložka místního divadla. Schoďáci ve svém bloku uvedou známé a léty prověřené písničky ze svého autorského repertoáru. Nabitý program nenechá odpočinout! Na divadelní kraťas Dědictví vás pozve Divadlo nad Bečvou ve 20.15. Druhá prohlídka zákulisí, tentokrát v nočním hávu bude připravena na 20.30 opět ve velkém sále. Následující hodiny budou patřit dalšímu z divadelních žánrů, a to improvizaci. Těšit se můžete na soubor Valouny a také improvizační scénické čtení souboru Zticha s názvem Vítejte v Nebi. Celý program Noci divadel v Kázetku potrvá téměř do půlnoci a zakončí jej divadelní patnáctiminutovka Ohlasy.
   Kromě pohádky Lotrando a Zubejda je celá Noc divadel v Kázetku zdarma. Návštěvníky prosíme o dodržování platných nařízení Ministerstva zdravotnictví, které jak věříme, nemohou pokazit krásný prožitek z této kulturní akce. Podrobný program naleznete na našich stránkách www.kzvalmez.cz.
Ondřej Smolka, PR Manager KZ VM p.o.