Lucie Redlová na koncertě zahraje i na lidovou notu
Lucie Redlová na koncertě zahraje i na lidovou notu
foto: DK Vsetín

Vsetín – Poslední listopadový den se na pódiu malého sálu Domu kultury uskuteční koncert známé valašskomeziříčské muzikantky Lucie Redlové s kapelou Garde. Zpěvačka, která se na hudební scéně pohybuje již téměř dvacet let, v příštím roce vydá nové album s příznačným názvem Lidová Redlová. Ukázky z připravovaného alba bude možné zaslechnout i na vsetínském koncertu v úterý 30. listopadu od 19 hodin.
   Lucie Redlová se dlouho bránila nálepce folková písničkářka, nyní však škatulky neřeší, střídavě koncertuje sólově s kytarou a mandolínou i se svou bigbítovější kapelou. „Ve Vsetíně Lucii doprovodí její už 12 let stabilní kapela Garde, chybět nebude rodilý Vsetíňák baskytarista Ivan Trpík a bubeník Milan Kratochvíl,“ upřesnil produkční Zdeněk Holoubek. Zpěvačka v minulosti vystupovala s řadou kapel, kromě valašskomeziříčských Docuku spolupracovala také se vsetínskými Žambochy, hostovala v kapele Traband nebo Květy a vydala také tři sólová alba.
   Nové album Lucie Redlové se již svým názvem Lidová Redlová hlásí k lidovým motivům. Posluchači se mohou těšit na písničky, které naplno navazují na odkaz zpěvaččina otce Vlasty Redla. Na koncertě jistě zazní i první vydaný singl Kamarádko moje, který zpěvačka věnovala své zesnulé kamarádce – zpěvačce a houslistce Jitce Šuranské.
   „Prosíme o pochopení v souvislosti s nutností dodržovat protiepidemická opatření. Při vstupu na koncert bude nutné prokázat bezinfekčnost – tedy dokončené očkování, potvrzení o negativním testu, prodělání nemoci, nebo absolvovat samotest na místě pod dohledem pořadatele. Na děti do 12 let se tato povinnost nevztahuje,“ dodala Petra Vaňková, jednatelka Domu kultury Vsetín.
Vstupné: 150 Kč předprodej, 190 Kč v den akce
   Předprodej od 8. listopadu
Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín