Známá písničkářka a zpěvačka Martina Trchová představí ve Vsetíně svou výtvarnou tvorbu
Známá písničkářka a zpěvačka Martina Trchová představí ve Vsetíně svou výtvarnou tvorbu
foto: DK Vsetín

Vsetín - Výstava s názvem Mateřství a jiné malé světy nechá nahlédnout do jedné z mnoha uměleckých rovin Martiny Trchové v Galerii Stará radnice od 3. května do 2. června.
   Do obrazů vkládá svou poetickou duši a křehké vidění světa, a to všechno ve spojení s talentem a pokorou vytváří mimořádně působivá díla. Proniknout do světa Martininých obrazů je snadné, vystoupit z něj nelehké…
   Písničkářka Martina Trchová je držitelkou ceny Anděl v kategorii Folk za album Holobyt, které natočila v roce 2016 se svým triem. Vedle tria v poslední době Martina vystupuje také ve dvojici s brněnskou písničkářkou Lucií Krpalovou, známou také pod přezdívkou Prune, se kterou společně zakoncertují po vernisáži (17.00 hodin) 3. května v 18.00 hodin. Vstupné dobrovolné.
   Uměleckých talentů má však Martina vícero. Je také autorkou cestopisné knihy Deníky z Ladakhu, při svých cestách nefotí, ale maluje, a tak vznikají nádherné deníky z cest. Věnuje se výtvarnému umění, což je v současné době asi nejvíce ceněná umělecká poloha Martiny Trchové. a společně s Adamem Kubátem vystupuje také s programem písní Zuzany Navarové – citlivě a s pokorou.
Mgr. Klára Blažková, PR Manager Dům kultury Vsetín s r. o.