Zvonice na Soláni pořádá akci pro milovníky česneku
Zvonice na Soláni pořádá akci pro milovníky česneku
Ilustrační foto

Soláň - Sdružení pro rozvoj Soláně z.s. zve na na jednu z dalších ze svých zajímavých akcí. Pokud jste příznivci česneku, neměli byste si určitě nechat ujít Česnekovou misi na Soláni.
Akce se koná v neděli 5. května 2019 v IC Zvonice Soláň od 14 do16 hodin a pořadem budou provázet pořadatelé Festivalu česneku - Miloslav Hrdý a František Hrňa.
   Během programu můžete získat nové recepty a v rámci drobného česnekového občerstvení, budete některé z nich moci i ochutnat. Zavoní tu např. polévka, pomazánka, česnekovice nebo i na Soláni pečený chléb. Připravena pro vás bude česneková poezie, česnekové pohádky či ukázky písňové tvorby z posledních let. Dozvíte se také, jak vznikl Festival česneku a krátce z jeho historie. K shlédnutí rovněž bude krátká filmová ukázka. Součástí přednášky bude i pozvánka do Buchlovic na letošní ročník Festivalu česneku s nabídkou nových soutěží.
   Pokud máte česnek rádi a chcete se o něm dozvědět něco víc nebo získat nové tipy jak jej využít, určitě zavítejte první májovou neděli na Zvonici na Soláni. Jste srdečně zváni!
Jana Michutová, Sdružení pro rozvoj Soláně z.s.