Žánrově různorodý vsetínský Majáles přivítá populární mladé české umělce
Žánrově různorodý vsetínský Majáles přivítá populární mladé české umělce
foto: DK Vsetín

Vsetín – Květnová oslava studentského života je po roce opět tady. Známé mladé zástupce české hudební scény uvede Vsetínský Majáles v pátek 19. května od 16 hodin. Na pódiu na Náměstí Svobody ve Vsetíně se vystřídají čtyři umělci se svými doprovodnými kapelami – zpěvačka Anna Julie Slováčková, písničkář Michal Horák, rapper Lipo i domácí alternativně-rockoví Bulletproof Puppets. Tradiční událost připravuje Dům kultury Vsetín.

„Letošní Majáles bude patřit výrazným sólovým tvůrcům z mladé písničkářské generace,“ přiblížil Zdeněk Holoubek, produkční vsetínského Domu kultury a dramaturg festivalu. Line-up Majálesu letos sází na známé mladé umělce, kteří na pódium na Náměstí Svobody přinesou hudbu rozmanitých žánrů. Návštěvníci se mohou těšit na populární zpěvačku, herečku a moderátorku Annu Julii Slováčkovou, která vystoupí se svou doprovodnou kapelou. Zpěvačka známá z televizních seriálů i populárních soutěží v současné době pracuje na svém druhém albu. Letos již vyslala do světa první vlaštovku z alba – singl „Nejsem to já“.

Novou generaci českých písničkářů bude na Majálesu reprezentovat talentovaný zpěvák a skladatel Michal Horák. Držitel titulu Objev roku v anketě popularity Český slavík 21 vydal již dvě alba, která se těší velkému ohlasu nejen ve studentských kruzích. Doslova virálními se staly jeho singly „Hej, teto!“, „Je to tak“ nebo skladba „Netušim“.

„Na žánrově rozmanitém Majálesu nebude chybět rap v podání Lipa, rockový koncert zajistí domácí Bulletproof Puppets,“ představil body programu Zdeněk Holoubek. Rapper Lipo svou sólovou dráhu rozjel už v roce 2012, velký úspěch zaznamenal megahit „Ležím v tvé blízkosti“ s hostující Debbi. Své nejnovější album „Příběhy“ vydal Lipo na konci roku 2022. Na albu potvrzuje svůj odklon od hip hopu k písničkářství. Na Vsetínském Majálesu vystoupí se svou živou kapelou.

Čtveřici mladých talentovaných hudebních uskupení uzavírá domácí kapela Bulletproof Puppets. Mladá alternativně-rocková skupina, která v současné době nahrává své debutové album, předvede svou autorskou tvorbu i cover verze známých rockových písní ve vlastním aranžmá.

Mgr. Veronika Ježíková, DK vsetín