Zámek Vsetín zve Na skok do pravěku!
Zámek Vsetín zve Na skok do pravěku!

Vsetín - Období pravěku na Valašsku a Kelečsku přibližuje zajímavá interaktivní výstava Na skok do pravěku!, která startuje v úterý 2. července na zámku Vsetín. K vidění bude až do 11. listopadu, na podzim bude její součástí i seriál akci k Mezinárodnímu dni archeologie.
   Výstava plná unikátních exponátů postihuje období přibližně od 30 000 let př. n. l. až do odchodu posledních germánských kmenů z Moravy. „Kromě klasických nálezů se výstava zaměřuje také na progres, který učinila archeologie v regionu během posledních let a zároveň nabídne i nový pohled na dějiny Valašska. Soustředí se přitom na krajinnou archeologii a kultury, které byli ve stínu dlouhodobě preferované lužické a púchovské kultury,“ přiblížil kurátor výstavy a archeolog Muzea regionu Valašsko (MRV) Samuel Španihel.
   Na výstavě můžete vidět množství interaktivit, jako hrob, štípací ateliér či kopie dobové keramiky, které získalo MRV v průběhu posledních 4 let. „I díky tomu bude doslova ideální pro školy, pro které je říjen obdobím studia pravěku,“ uvedl Španihel.
    V říjnu bude součástí výstavy i několik akcí u příležitosti Mezinárodního dne archeologie. O jejich termínu a programu vás budeme včas informovat.
Jiří Koňařík, tiskový mluvčí Muzeum regionu Valašsko, p. o.