Zámek Lešná u Valašského Meziříčí zve na tradiční Květinovou slavnost
Zámek Lešná u Valašského Meziříčí zve na tradiční Květinovou slavnost
foto: Muzeum regionu Valašsko, p. o.

Val. Meziříčí – Skvělá zpráva pro všechny, kteří se letos těší na tradiční Květinovou slavnost v parku zámku Lešná u Valašského Meziříčí. Oblíbená akce Muzea regionu Valašsko se díky dalšímu rozvolňování epidemiologických opatření uskuteční v původně plánovaném termínu, tedy v neděli 23. května od 13:00 hodin.
   Květinová slavnost patří k nejoblíbenějším akcím kalendáře lešenského zámku a je zároveň určitou předzvěstí blížícího se začátku hlavní letní sezony. V loňském roce ji muselo Muzeum regionu Valašsko zrušit kvůli koronaviru a obavy z podobného scénáře panovaly i letos. Epidemiologická situace se ale naštěstí zlepšila natolik, že se tradiční akce může uskutečnit.
   Na programu budou komentované prohlídky parku s RNDr. Jiřím Žlebčíkem (13:30, 15:00 a 16:00 hodin), ukázky květinových vazeb v historických interiérech zámku, hudební a taneční vystoupení ZUŠ Alfréda Radoka (14:30 hodin), venkovní výstava NPÚ Kroměříž Příběhy stromů: Stromy republiky Zlínského kraje 1918–2018 a oblíbený kvíz pro děti v zámeckém parku. „Zájemci si budou moci nakoupit v prodejních stancích zahradnický sortiment, keramické nádoby a podobně. Nebude chybět ani drobné občerstvení,“ doplnila hlavní organizátorka akce Kristýna Pončíková.
   Slavnost letos láka nejen na zajímavý program a pohodovou atmosféru, ale i tolik vyhlížený, i když ještě částečně omezený, návrat do normálu. „My už jsme se moc těšili, až se s vámi budeme moci opět setkávat při našich programech v lešenském zámku. Přijďte si spolu s námi užít příjemné odpoledne s nádechem kvetoucího jara. Srdečně zve také obec Lešná, která se letos stala partnerem naší akce,“ vzkázala Pončíková.
   Vstupné je rozděleno do tří kategorií – plné 90 Kč, snížené 50 Kč a rodinné 200 Kč. Muzeum regionu Valašsko upozorňuje, že akci musí provázet nutná opatření k zajištění zdraví účastníků a omezení šíření onemocnění COVID 19. V případě velmi nepříznivého počasí se akce ruší. Další podrobnosti najdete na stránce www.muzeumvalassko.cz.
Jiří Koňařík, propagační pracovník Muzea regionu Valašsko