Žamboši budou koncertovat v Malém sále Domu kultury
Žamboši budou koncertovat v Malém sále Domu kultury
foto: DK Vsetín

Vsetín – Vsetínské folkové hudební trio, které na české hudební scéně vystupuje již dvacet let a pyšní se dokonce třemi oceněními v hudební anketě Ceny Anděl, bude po bezmála dvou letech koncertovat v Malém sále Domu kultury Vsetín. Příjemný hudební večer v přítomnosti domácích Žambochů mohou návštěvníci strávit v pátek 10. března od 19 hodin.

„Žamboši v Malém sále zahráli naposledy v říjnu 2021, kdy pokřtili zatím poslední album Světlojemy,“ připomněla poslední vystoupení Žambochů v Domě kultury produkční Eva Hennelová. Progresivní folkaři již léta hrají v sestavě kytara, akordeon, bicí a samply. S použitím minimálních prostředků je zvuk kapely plný, písně kladou důraz na text a emocionalitu při živých koncertech.

V průběhu dvaceti let na hudební scéně vydali Žamboši pět hudebních alb, za každé z nich byli nominováni na cenu Anděl v kategorii folk. Třikrát se jim podařilo nominaci proměnit, naposledy převzali Anděla z rukou Jana Spáleného v roce 2019 za album Louvre. V roce 2021 vydali své zatím poslední album nazvané Světlojemy. „Předprodej odstartoval v pondělí 20. února, srdečně zveme všechny příznivce dobré hudby i místních umělců na příjemný folkový večer,“ přidala na závěr pozvání Eva Hennelová.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín