Začíná předprodej na Frankensteina
Začíná předprodej na Frankensteina
foto: www.exulis.com

Lešná – Divadelní adaptace legendárního Frankensteina v podání známého brněnského souboru Exulis (na snímku) bude hlavní kulturní událostí prázdninové sezony na zámku Lešná u Valašského Meziříčí. Představení proběhne ve středu 16. srpna přímo v historických komnatách. Vzhledem k jejich omezené kapacitě a očekávanému zájmu připravuje pořádající Muzeum regionu Valašsko hned 4 reprízy.

Tajuplný příběh z pera Mary. W. Shelleyové vypráví o snaze člověka ovládnout sílu přírody. Mladý vědec Viktor Frankenstein hodlá zvítězit nad smrtí. Stvoří však něco, co je nad jeho síly – monstrum obdařené nadlidskou silou a mozkem génia. Podaří se mu ochránit svou rodinu před zlem, které sám stvořil? „Představení je vhodné pro diváky každého věku, kteří se rádi bojí. Přijít tedy může klidně celá rodina, od dětí po prarodiče,“ uvedla kurátorka akce Zdeňka Višinková z Muzea regionu Valašsko.

Představení se bude odehrávat přímo v historických interiérech zámku. Aby byl zážitek co nejdokonalejší, rozhodlo se jít muzeum cestou více repríz s omezeným počtem diváků. Zájemci si tak budou moci vybrat ze čtveřice představení v 19, 20, 21 a 22 hodin. Vstupenka přijde na 250 Kč, předprodej probíhá na zámcích Lešná u Valašského Meziříčí a Kinských ve Valašském Meziříčí. „Pro další informace k představení a případnou rezervaci si můžete zavolat na telefonní číslo 734 420 009,“ doplnila Višinková. Další podrobnosti najdete na stránkách www.muzeumvalassko.cz nebo Facebooku a Instagramu @muzeumregionuvalassko.

Jiří Koňařík, propagační pracovník Muzea regionu Valašsko