Výstava INTERFOTOKLUB VSETÍN 2020 nabídne nejlepší soutěžní snímky
Výstava INTERFOTOKLUB VSETÍN 2020 nabídne nejlepší soutěžní snímky

Vsetín – S půlročním zpožděním způsobeným pandemií Covid-19 odstartuje očekávaná výstava nejúspěšnějších snímků 31. ročníku mezinárodního fotografického bienále INTERFOTOKLUB VSETÍN 2020.
   Výstava, kterou pořádá organizátor prestižní soutěže Dům kultury Vsetín ve spolupráci s Muzeem regionu Valašsko, měla původně začít letos v lednu. Dlouhý lockdown ale původní termín posunul o 6 měsíců. „Mnoho galerií a muzeí se i během svého uzavření snažilo zprostředkovávat své přerušené projekty a výstavy prostřednictvím on-line přenosů a virtuálních prohlídek. My jsme však měli možnost zajistit pro výstavu náhradní termín v letních měsících a její zhlédnutí živě pro nás bylo prioritou. Také jsme chtěli dopřát setkání zúčastněným fotografům při vernisáži a předání ocenění z rukou pořadatelů a představitelů města,“ přiblížil pořadatel salonu Zdeněk Holoubek z Domu kultury Vsetín.
   V prostorech Galerie Stará radnice a na zámku Vsetín bude vystaveno na 160 fotografií, které porota vybrala z původního počtu 800 soutěžních prací a ocenila je v rámci soutěžních kategorií. „Fotografové tentokrát přihlásili o téměř 200 fotografií více, než v ročníku minulém. V situaci, kdy mezinárodních soutěží každým rokem přibývá a kulturní život stojí, je to velmi pozitivní zpráva. Díky bohaté historii salonu a také tomu, že během posledních let prošel modernizací, má ve světě mezinárodních soutěží stále své místo,“ neskrývá spokojenost prezident salonu Jindřich Štreit.
   Vernisáž výstavy proběhne v neděli 20. června od 15 hodin v Mramorové sále zámku Vsetín. „Věříme, že kapacita sálu a výstavních prostor nebude v té době již nijak zásadně omezena a vernisáž proběhne v plném rozsahu, včetně předání ocenění fotografům, s hudebním doprovodem a společnou prohlídkou výstavy v obou výstavních prostorech,“ dodala kurátorka Muzea regionu Valašsko Olga Mehešová.
   Snímky z 31. ročníku mezinárodního fotografického bienále INTERFOTOKLUB VSETÍN 2020 budou v obou výstavních prostorech k vidění od 22. června do 12. září, a to denně mimo pondělí od 9 do 17 hodin.
Mgr. Klára Blažková, PR Manager Dům kultury Vsetín s r. o.