Vsetínské kulturní léto zve na cimbálovku Kordulka
Vsetínské kulturní léto zve na cimbálovku Kordulka
foto: www.dkvsetin.cz

Vsetín - Ve čtvrtek 18. července od 19 hodin v rámci Vsetínského kulturního léta na Dolním náměstí zahraje k tanci i poslechu cimbálová muzika Kordulka s primášem Michalem Jelénkem.
Cimbálová muzika Kordulka má ve svém repertoáru nejen písně z Valašska, ale i z jižní Moravy, Slovenska či různé filmové a populární melodie. Od svého vzniku v roce 2003 spolupracovala se soubory Kotár, Radhošť, Ovčák, Lipta a zúčastnila se velkého množství mezinárodních folklorních festivalů.
   Od 21.30 hodin bude program pokračovat letním kinem a německým snímkem podle skutečného příběhu Spolu to dáme. Ve filmu plném smíchu i dojetí se představují Elyas M´Barek, Philip Schwarz a Nadine Wrietz. Když máte umřít mladý, nemá smysl dělat domácí úkoly, ale pořádně si užít. Zbohatlický floutek a playboy Lenny se musí začít starat o patnáctiletého Davida s těžce nemocným srdcem, kterému podle lékařů zbývá pár měsíců života. David žije v sanatoriu a kromě operací toho vlastně moc nepoznal. V jeden moment se tak střetnou dva naprosto rozdílné světy, svět klubů, mejdanů, alkoholu a krásných holek se světem nemocnice, léků a operačních sálů. S tím druhým světem si ale Lenny moc starostí nedělá a začne se o Davida starat tak, jak prostě umí.
   Užívejte s námi Vsetínského kulturního léta! V případě nepříznivého počasí se koncert nekoná. Vstup volný.
Mgr. Klára Blažková