Vsetínské kulturní léto obohatí heavy-folkové Karpatrio
Vsetínské kulturní léto obohatí heavy-folkové Karpatrio
foto: DK Vsetín

Vsetín – Po úderném britském bluesrockovém triu The Zac Schulze Gang se vrátíme k místním kapelám. Ve čtvrtek 22. června od 19 hodin se představí valašské heavy-folkové Karpatrio.

Dolní náměstí se rozezní šťavnatými kytarovými riffy s tepající basou a virtuózní flétnou okořeněnými zemitými mužskými hlasy a nepolopaticky rozvernými texty. Trio vystoupí ve složení Hynek Stančík (kytara), Michal Kovář (baskytara) a Martin Rožnovják (flétna). Vzhledem k bohatým hudebním zkušenostem jednotlivých členů bylo od začátku jasné stylové zaměření na rodné Valašsko a energickou vlastní tvorbu.

Seznam hudebních těles, ve kterých tito tři matadoři působili, je doslova impozantní – kromě důvěrně známé Jasénky nebo Symfonické dásně jsme se s nimi mohli setkat například v uskupeních Tachecí, Rockytenka, Silent Stream of Godless Elegy, Darrock či Veselá Bída. Karpatrio se účastní také řady festivalů z nichž jmenujme kupříkladu brněnskou Portu, která vystoupení této kapely reflektovala následovně: „Jako energetický nápoj zapůsobilo v maratonu účinkujících vystoupení našlapaného Karpatria. Flétna nebyla jedinou předností skupiny. Sehraní jsou úžasně a vsetínská scéna, ze které vzešli, má novou hvězdu, jejíž písně by v kraji měly znít ze všech hospod a provozoven. Nadšené ovace publika potvrdily, že zahráli skvěle.“

Dramaturgie počítá i s „mokrou“ variantou. V případě nepříznivého počasí se koncert odehraje v Malém sále Domu kultury. „Informace o případném přemístění se diváci dozví v den konání akce nejpozději v 17 hodin na sociálních sítích a na informačních cedulích na Dolním náměstí,“ připomněl za produkční tým Zdeněk Holoubek.

Program Vsetínského kulturního léta bude nadcházející týden pokračovat multižánrovým hudebním průřezem, který obstará Já, Kubo & band. Koncert proběhne ve čtvrtek 29. června od 19 hodin.

„Během prázdninových měsíců pak všechny srdečně zveme na oblíbené letní kino, které bude po koncertech následovat,“ doplnil Pavel Bartoň, místostarosta města Vsetín pro kulturu.

Jakub Hekl, DK Vsetín