Víkend v Rožnově: parní vláček, letní kino, koncerty, Pekařská sobota i ledové sochy
Víkend v Rožnově: parní vláček, letní kino, koncerty, Pekařská sobota i ledové sochy
foto: MěÚ Rožnov

Rožnov – V pátek večer je k mání pořádná dávka kultury v rožnovské Brillovce, kde se koná koncert a letní kino pod taktovkou agentury Téčko. Nejdříve zazpívá Kateřina Marie Tichá s kapelou Bandjeez (19.00), poté přijde na řadu nová česká komedie „Kdyby radši hořelo“ s Miroslavem Krobotem a Annou Polívkovou v hlavních rolích (21.30). Více k akci zde.

V sobotu 16. července je na programu další jízda letošního Rožnovského parního léta. Soupravu historických vagonů včetně jídelního vozu potáhne jako vždy parní lokomotiva. Jízdní řád Rožnovského parního léta 2022 je vždy následující: parní vlak z Valašského Meziříčí odjíždí v 9.50 a 13.10 hodin, zpět z Rožnova do Valašského Meziříčí pojede v 11.12 a v 15.34 hodin. Program Rožnovského parního léta 2022 včetně informací o předprodeji jízdenek najdete zde.

Ve Valašském muzeu v přírodě se v sobotu 16. července koná tradiční a oblíbená Pekařská sobota. Návštěvníky čeká přehlídka dovedností mistrů cechu pekařského, ochutnávky pečiva nebo pečení chleba v areálu Dřevěného městečka a Mlýnské doliny. Více k akci najdete zde. V neděli se v muzeu od 15 hodin koná koncert „Na pěknú notečku“ – koncert k 70. výročí orchestru BROLN.

Po celé prázdniny probíhá ve Společenském domě výstava Orbis pictus play. Obsahuje 18 objektů, které zapojí vaše smysly, především zrak a sluch. Více info zde.

V horkých letních dnech se v Rožnově můžete zchladit na akci Ledové sochy. Výstava má aktuální téma „Co mám na srdci a v srdci“. Těšit se můžete na velké ledové sochy českých a polských umělců i oblíbené stálice - Ledový trůn, Poslední večeři a Anděla. Otevřeno je v areálu na Palackého ulici od úterý do neděle, více informací zde.

Milovníci umění mohou v Rožnově zajít na dvě zajímavé výstavy. V Galerii Crears (Nábřeží Dukelských hrdinů) probíhá výstava Tomáš Jetela – Alchemy, ve Stage Garden (ulice Na zahradách 2186 v centru města) má samostatnou autorskou výstavu Stefan Milkov. Otevírací dobu k oběma výstavám najdete na webu galerie zde.

Po celý víkend (i kdykoliv jindy) můžete zajít na Jurkovičovu rozhlednu nad městem, která je o prázdninách otevřena denně od 9 do 18 hodin. Všechny informace k rozhledně najdete zde.

Kompletní kalendář akcí, ale také například webkamery z města i okolí, informace k parkování ve městě a další důležité informace o akcích a atraktivitách Rožnova, najdete na turistickém webu města www.visitroznov.cz.

Bc. Marek Havran, MěÚ Rožnov pod Radhoštěm