Víkend v Rožnově: Dny řemesel, běžecké odpoledne nebo folkrockový kocert
Víkend v Rožnově: Dny řemesel, běžecké odpoledne nebo folkrockový kocert
foto: Plakát.

Rožnov - Dvoudenní Dny řemesel a setkání kovářů, běžecké odpoledne pro děti i dospělé Tylovská dvacítka nebo koncert valašské folkrockové kapely Fojti. To je nabídka víkendových akcí v Rožnově pod Radhoštěm.
   Areál Dřevěného městečka Valašského muzea v přírodě se v sobotu 28. a v neděli 29. července zaplní mistry starých řemesel. Již po dvacáté osmé se tady uskuteční program „Dny řemesel a setkání kovářů“. „Návštěvníci se mohou těšit na ukázky prací více než 150 řemeslníků – 50 kovářů, tesařů, šindelářů, kameníků, klempířů, hrnčířů a dalších řemeslníků. K vidění budou staré profese při zpracování a opracování dřeva, například výroba štípaných plotů, žebříků, loukoťových kol, násad do různého nářadí, dřevěných sudů, oken a dveří.
   K obdivu všech bude připravený stodvacetiletý parní stroj a další unikátní benzínové motory, které budou pohánět štípačku a cirkulárku. Na program se sjedou také kováři z celé České republiky, Slovenska a Maďarska a budou po celé dva dny předvádět na 11 výhních různé techniky zpracování železa. V rámci doprovodného programu bude v sobotu po celý den vyhrávat Záhorská kapela. Od 15.00 hod. vystoupí na komorním amfiteátru Soubor písní a tanců Javořina. Cimbálová muzika Jiřího Nechanického nás provede nedělním dnem. Na Věru Martinovou se můžete těšit v neděli od 15.00 hod. na komorním amfiteátru Dřevěného městečka,“ pozval na program ředitel Valašského muzea v přírodě Jindřich Ondruš.
   V místní části Rožnova Tylovicích je na sobotu 28.7. připraven třetí ročník běžeckého odpoledne pro děti o dospělé - Tylovská dvacítka. Akce začíná ve 13,00 hodin.
Hudební altán v městském parku bude v neděli 29.7.2018 patřit koncertu valašské folkrockové kapely Fojti. Hostem programu bude rožnovská zpěvačka Eva Porubová.
Mgr. Tomáš Gross, tiskový mluvčí MěÚ Rožnov p. R.