Ve Vsetíně vrcholí přípravy na multižánrový festival UNITED
Ve Vsetíně vrcholí přípravy na multižánrový festival UNITED
foto: MěÚ Vsetín

Vsetín - Ve dnech 23. až 25. srpna se ve Vsetíně uskuteční křesťanský multižánrový festival UNITED, který se koná s podporou Zlínského kraje. Návštěvnost festivalu každoročně stoupá, vloni přišlo 4 a půl tisíce lidí.
   „Zaměřujeme se hlavně na mladé – od teenagerů po třicátníky, ale v posledních letech přibývá i starších dospělých a z toho máme radost,“ říká za pořadatele Lukáš Pokorný.
V programu budou koncerty rozmanitých hudebních žánrů, projekce filmů, divadelní představení, dětská scéna, tanec, sport, semináře, možnost osobních rozhovorů s duchovními i s psychology a přednášky. „Chceme účastníkům umožnit jít v různých oblastech života dál a hlouběji. Proto budou k dispozici zkušení poradci připravení ukázat cestu ze situace, s níž si mladý člověk sám neumí pomoci,“ uvedl Lukáš Pokorný.
   Návštěvníci se mohou těšit na koncerty na náměstí a letos nově i v klubovém prostředí. Vystoupí např. filadelfské duo Nomads + Natives, rocková formace Safenat Paneach, BCC Worship z Bratislavy, Noemi & Filip, kapela ASTRO. Na hlavním venkovním pódiu se představí legenda křesťanského reggae – americká skupina Christafari, britská Worship Central a mnoho dalších zahraničních i domácích muzikantů.
   Více informací: https://festivalunited.cz/
Mgr. Helena Mráčková, Krajský úřad Zlínského kraje