Víkendový Rožnov: Koncert Václava Neckáře, Hravá dědina, Michal Nesvadba nebo Farmářské trhy
Víkendový Rožnov: Koncert Václava Neckáře, Hravá dědina, Michal Nesvadba nebo Farmářské trhy
foto: Plakát.

Rožnov - Michal Nesvadba nebo Hravá dědina ve Valašském muzeu, Farmářské trhy na Lázeňské ulici, večerní výhledy z Jurkovičovy rozhledny a koncerty Václava Neckáře nebo Reného Součka. Kulturní akce pak v Rožnově doplní sportovní Krajský přebor v letním biatlonu žactva a Pohárová soutěž v požárním útoku.
   V pátek 17. srpna proběhnou na Lázeňské ulici v Rožnově p.R. tradiční Farmářské trhy. Od 10,00 do 17,00 se zájemci mohou těšit na prodej farmářských a spřízněných produktů od lokálních producentů – drůbež z farmy, mléčné výrobky, med a další věci, nejen k snědku.
   Rovněž v pátek 17.8. zve agentura Pragokoncert do Valašského muzea v přírodě na dětské představení Michala Nesvadby Michalovi mazlíčci. V představení uvidí děti skutečné hračky, své oblíbené plyšáky, do kterých se zamilují nejen ony, ale také jejich rodiče.
   Sobota 18.8.2018 bude ve Valašském muzeu v přírodě patřit Hravé dědině. Program, který připomene zapomenuté dětské hry, začíná v 9,00 hodin. „Tento pořad nabídne malým i velkým možnost vyzkoušet si hry, kterými se bavili naši prarodiče – například honění obruče, skok do sena, cvrnkání kuliček či chytání rybiček. Chybět nebude skákání v pytli, střílení z luku či hod na cíl. Děti si budou moci vyrobit vlastní panenku či házedlo a odnést si ji domů. Zpestřením budou vzpomínková vyprávění tetiček na téma „Jak jsme si hráli“ a komentované prohlídky výstavy „Hračky nejmilejší“ ve výstavním sále Sušáku. Ve 14.00 vystoupí dětský folklorní soubor Valašenka,“ uvedl ředitel muzea Jindřich Ondruš.
   Sbor dobrovolných hasičů Tylovice zve všechny příznivce požárního sportu na již sedmý ročník soutěže v požárním útoku „O pohár starosty města Rožnov pod Radhoštěm“. Soutěž se koná v sobotu 18. srpna 2018 od 14:00 hodin v rožnovském městském parku u hudebního altánu. Závodit se bude v požárním útoku ve třech kategoriích: muži, ženy a muži nad 35 let. Diváci se mohou těšit na úžasné sportovní výkony více jak třiceti družstev z blízkého okolí, sousedních krajů i Slovenské republiky.
   Jurkovičova rozhledna na Karlově kopci ze na letošní poslední letní večerní vyhlídky na Rožnov a jeho okolí. Rozhledna bude (mimo svou standardní otevírací dobu) otevřena v sobotu 18.8.2018 od 21,30 do 24,00.
   Sobota bude patřit také biatlonovým závodům. Klub biatlonu pořádá v lyžařském areálu Bučiska Krajský přebor v letním biatlonu žactva o pohár starosty města.
   Další z koncertů ze série Kulturní léto 2018, které se konají v krásném prostředí městského parku v Hudebním altánu proběhne v neděli 19.8.2018. Tentokrát se představí René Souček - písničkář z Frýdku-Místku hrající vlastní tvorbu na kytaru a ukulele. Vstup je zdarma. Koncert začíná v 18,00 hodin.
   Jedinečný a exkluzivní hudební zážitek určitě čeká Rožnovany a návštěvníky města, kteří mají rádi zpěváka Václava Neckáře. Do Rožnova pod Radhoštěm v rámci Valašského Divadelního Léta 2018 zavítá charismatický muzikant a vynikající herec Václav Neckář se svou skupinou Bacily a za doprovodu smyčcového kvarteta. Koncert se koná v malebném prostředí Komorního amfiteátru v Dřevěném městečku ve Valašském muzeu v přírodě v neděli 19. srpna 2018 ve 20 hodin.
Mgr. Tomáš Gross, tiskový mluvčí MěÚ Rožnov p. R.