Ve Valašském Meziříčí začíná Gulášfest
Ve Valašském Meziříčí začíná Gulášfest
foto: MěÚ Valašské Meziříčí

Val. Meziříčí – Ve čtvrtek se otevírají brány jedné z největších hudebních a společenských událostí v regionu – festivalu Gulášfest. Ve třech dnech nabídne neobyčejné gastronomické zážitky i skvělou muziku. Open-air festival se uskuteční od 14. do 16. července na valašskomeziříčském letním stadionu.

Na své si přijdou všichni, kteří tuto akci navštíví. „Vystřídají se různé hudební styly od cimbálovek přes písničky pro děti, až po něco tvrdšího. Kromě skvělé hudby nabídne Gulášfest program plný her a soutěží pro malé i velké návštěvníky. K tomu všemu bude připraveno přes 30 druhů guláše nejrůznějších chutí, vůní a barev. Guláš i další pochoutky bohatého občerstvení budou moci návštěvníci spláchnout několika druhy piva i nealkoholických nápojů,“ zvou na festival pořadatelé.

Vše vypukne už ve čtvrtek v 10 hodin „Kromě klasického hovězího a vepřového guláše zavoní také guláš jelení, srnčí, dančí, kančí, segedínský, rančerský, zabijačkový, mexický, jemný kuřecí či guláš telecí. Ani vegetariáni nepřijdou zkrátka, připraven bude i guláš fazolový, sójový či hříbkový,“ popisuje šéfkuchař festivalu Petr Zahradníček.

Pro účastníky festivalu jsou přichystány dvě tradiční soutěže. V pátek se v 18 hodin utkají dobrovolníci z řad publika v pojídání guláše na čas. O den později, rovněž v 18 hodin, proběhne vyhlášení soutěže o nejlepší valašskomeziříčský guláš. Do soutěže se budou moci přihlásit amatérští i profesionální kuchaři z města a okolí.

Na jaké kapely a interprety se můžete těšit? Kromě místních kapel se představí XINDL X, POKÁČ, INÉ KAFE, MARTIN HARICH, REFLEXY, RAMMSTEIN MEMBER´S CLUB, LIGHT & LOVE a mnoho dalších.

Na své si přijdou i nejmladší návštěvníci festivalu. Děti se budou moci nejen bavit, ale také si užít trochu adrenalinu, který nabídne lunapark s četnými atrakcemi.

Vstupné na všechny tři festivalové dny bude 250 korun. Do 16 hodin se vstupné nebude vybírat. Děti do 120 centimetrů mají vstup zcela zdarma.

V případě nepříznivého počasí bude areál zastřešen pomocí velkokapacitních stanů. Kompletní program festivalu je k dispozici na webových stránkách www.gulasfest.cz. Facebooková stránka Gulášfestu www.facebook.com/gulasfest.

Gulášfest 2022 Valašské Meziříčí