Letní kino v Rožnově promítá celé prázdniny. Přináší předpremiéru, novinky i legendární Vrchní, prchni!
Letní kino v Rožnově promítá celé prázdniny. Přináší předpremiéru, novinky i legendární Vrchní, prchni!
Ilustrační foto

Rožnov – Po úspěšných dvou ročnících je také v letošní letní sezoně 2022 připraveno pravidelné prázdninové promítání letního kina – Valašský letňák v Rožnově pod Radhoštěm. Na různých místech v Rožnově pod Radhoštěm se bude promítat každý čtvrtek v červenci a srpnu. První projekce se uskutečnila7. července, kdy na Masarykově náměstí zahájila prázdniny pohodová komedie Po čem muži touží 2. Následovat bude dalších sedm čtvrtečních večerů až do konce srpna. Lokace promítání jsou rozličné – filmy se kromě tradičních míst, jako je městský park nebo Masarykovo náměstí, budou nově promítat také například v Brillovce, na Horních Pasekách nebo v Tylovicích a Hážovicích. Vstupné na projekce je dobrovolné.

Letní kino v Rožnově navazuje na úspěšné dvě sezony, které byly odpovědí na četné dotazy domácích Rožnovanů i turistů v informačním centru na akce ve všedních dnech o prázdninách. Pravidelné letní kino tedy město Rožnov ve spolupráci se Sdružením Mikroregion Rožnovsko připravilo také pro léto 2022. Výběr filmů pro prázdninový Valašský letňák 2022 v Rožnově je pestrý. Jako první se hraje ve čtvrtek 7. července na Masarykově náměstí nová česká komedie Po čem muži touží 2. „Další čtvrtek 15. července v městském parku u Hudebního altánu přijde na řadu kultovní Pomáda a následovat bude šest dalších projekcí. Na různých místech Rožnova se bude promítat každý čtvrtek až do konce srpna, celkem osmkrát,“ uvedl Martin Beníček, vedoucí odboru školství a kultury MěÚ Rožnov.

K vidění budou třeba novinkové filmy Prezidentka nebo Tajemství staré bambitky 2. Rožnov uvidí dokonce i jednu předpremiéru, a to komedii s názvem Střídavka, která se hraje poslední červencový čtvrtek v Brillovce a diváci v Rožnově ji uvidí jako první v republice. Na své si však přijdou i milovníci starších kousků. „Vzhledem k nedávnému odchodu pana Josefa Abrháma jsme zařadili legendární snímek a jednu z nejlepších českých komedií Vrchní, prchni!, která se hraje 11. srpna v Tylovicích,“ uvedl destinační manažer rožnovské radnice Marek Havran.

Kompletní informace k Valašskému letňáku v Rožnově najdete na turistickém webu města www.visitroznov.cz a také na webové stránce www.valasskyletnak.cz a jeho facebooku.

Kromě rožnovských čtvrtků se stejně jako loni promítá také v dalších místech okolního mikroregionu Rožnovsko. Informace o všech promítáních Valašského letňáku v Rožnově i o prázdninovém promítání v obcích mikroregionu Rožnovsko můžete sledovat na webu akce zde, případně i na facebooku zde.

Bc. Marek Havran, MěÚ Rožnov pod Radhoštěm