Valašskomeziříčské Divadlo Schod míří na Vsetín s hrou Nech broučka žít
Valašskomeziříčské Divadlo Schod míří na Vsetín s hrou Nech broučka žít

Vsetín – Divadelní společnost z Valašského Meziříčí, která v letošním roce oslaví již padesáté výročí, bude opět vystupovat ve Vsetíně. Na prknech pódia v Malém sále vsetínského Domu kultury tentokrát Divadlo Schod zahraje obnovenou hru Nech broučka žít. Zábavná podívaná s příběhy dětských hrdinů z hmyzí říše diváky čeká ve středu 18. října od 19 hodin.

„Divadlo Schod u nás v Domě kultury hostuje poměrně pravidelně. S hrou ‚Nech broučka žít‘ k nám zavítalo poprvé asi před 10 lety. Ve středu 18. října se tedy představí v obnovené premiéře,“ vzpomněla produkční Eva Hennelová z Domu kultury Vsetín.

V hmyzím světe v podání Divadla Schod broučci žijí svůj život, který se velice podobá tomu našemu obyčejnému lidskému. A tak i jejich broučci mají své tužby, problémy, ideály. Prožívají své první lásky a zklamání. „Kdo představení už u nás viděl, určitě potvrdí, že je to opravdu skvělá zábava,“ je přesvědčena Eva Hennelová.

„Zkuste se spolu s námi vrátit do dětských let a s humorem prožívat nové příběhy svých dětských hrdinů z hmyzí říše. Budeme rádi, když budete z divadla odcházet s dobrou náladou, ale rovněž s pocitem, že i když vás občas život pořádně štve, najdou se na naší planetě ještě živočichové, kteří jsou na tom o něco hůř,“ lákají na představení valašskomeziříčští divadelníci.

Oblíbená divadelní společnost v letošním roce oslaví již 50. narozeniny, její založení se datuje již do roku 1973. V průběhu let se věnovala kabaretům, klubovým muzikálům, nyní se zaměřuje na své vlastní hudební komedie, někdy i pohádky. „Divadlo Schod nepotřebuje oponu, diváci dokonce sedí u stolů jako v restauraci,“ tvrdí představitelé divadla. Ke hraní však potřebuje svou divadelní kapelu a hlavně diváky, kteří nechají starosti doma a přijdou se dobře pobavit.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín